2018. augusztus 25., szombat

Fejünk fölött a valami

Természeti katasztrófák (tornádó, cunami, villámcsapás, devizahitel) esetén mindig közlik a hírekben, hány ember került az utcára, hánynak nincs tető a feje felett.

De velem nem fordulhat elő, hogy nem lesz tető a fejem felett. Már most sincs, elvégre egy négyemeletes házban lakom, az elsőn, tető csak a negyediken lakók feje fölött van. Nem mintha nem ugyanaz az érzés lenne, bár felettem (a másodikon ha jól számolom) néha egy tankhadosztály gyakorlatozik, vagy túlsúlyos vasmunkások rendeznek ketrecharc-bajnokságot, legalább is a plafonról lecsorgó hangokból ítélve ilyesmi lehet, esetleg nagy és súlyos tárgyakat dobálnak a padlóra, mer' az nekik jó. Na a negyediken ilyen biztos nincs, hisz a tetőn nem lakik senki, a leszálló madarak meg nem tudnak akkora svunggal becsapódni, hogy attól mondjuk ne lehessen aludni.(Cserébe viszont rohadt sokat kell lépcsőzni, mert a negyedik emelet meglepő módon feljebb van az elsőnél, nem sokkal, de onnan már jobban meggondolja az ember, levigye-e a szemetet, vagy igazából fér abba a zsákba még.)

Szóval nekem csak plafon van a fejem felett, azt viszont nem tudja elvinni egy tornádó sem. Egyrészt mert felénk nincs tornádó (és ha lenne, akkor sem engedném be), másrészt meg előbb három emeletet kellene lebontania a fejem felől mire én jönnék, addigra meg egészen kitartó tornádók is elfáradnak, és elmennek inkább Floridába hurrikánt játszani.
Devizahitelem meg sosem volt, mondjuk nem is kértem soha devizahitelt karácsonyra, a lakás az enyém, úgyhogy legfeljebb lekapcsolják az áramot ha már nagyon régen nem fizetek (egyébként de), de épp tegnap találtam egy csomag gyertyát valami szekrény mélyén, a tévét meg a mikrót meg majd dörzsölgetéssel töltöm fel. A hűtő pedig gondolom működtethető fagyos tekintettel is, de ha nem megy majd vérfagyasztó történeteket olvasok fel neki, gyertyafénynél.

Amúgy ez egy rendes panelház, ami ha jól emlékszem 37 éve épült, és eleve 50 évre, úgyhogy annyi még van hátra neki, hogy tartós tejet merjek venni, de kutyát már nem hoznék ide. Nyilván kitalálnak majd valamit hogy meghosszabbítsák a ház élettartalmát, pláne mert itt rengeteg van belőle, nagyjából egykorúak, és pár tízezer ember mégsem lehet egyszerre hajléktalan. Illetve lehet, csak akkor le kell játszani a Mad Max összes részét élőben.
Viszont el kellene kezdeni gyűjteni egy kényelmes lakókocsira, mert ha összedől az egész lakótelep (meg a többi), biztos nagyon felmegy az áruk, bár legalább lesz hova parkolni velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése