2018. augusztus 20., hétfő

Grafománia reloaded

Lassan nekem is feltűnik, hogy mostanában többet írok, mint rendesen (miközben alapvetően rendetlenül írok, de ezt ráfogom az egyedi stílusomra, ami nincs is, e miatt aztán bármit rá lehet fogni büntetlenül), valamiféle grafománia uralta el zaklatott lelkemet. Úgy tűnik ez is lehet olyan függőség mint a pia, a narkó, a focihuliganizmus vagy a bélyeggyűjtés, azaz lehet belőle életforma, leginkább jobb híján persze, azaz valamibe fejest kell ugrani, ha az életben nincs már több móka. (Meghalunk mintha nem volna több dolgunk a világban - de semmi gáz, ez csak egy Kispál és a Borz dalszöveg.)


Részemről mostanában a szokásosnál többet ülök a fotelben (pedig ez nem egyszerű, az eddiginél is többet ülni a fotelban), mert fáj a lábam, de a kezem nem. Márpedig a fotelben ülve vagy könyv, vagy laptop van nálam, és egyiket sem félek használni, ezért vagy olvasok vagy írok, utánaolvasok annak amiről írok, írok arról amit olvastam, vagy tévét nézek, ha már pont átlátni a laptop kijelzője felett.

Ide is többet írok, mint az utóbbi hónapokban, nyilván titkon remélem, hogy a mennyiség egyszer csak átcsap minőségbe, azaz a sok e helyütt elkövetett fecsegés után egyszer csak valami jót is kipréselek az agyamból, ha már úgyis jobban van a koponyasérüléses bevérzés után.
Meg írok cikkeket is, azokat legalább pénzért, csak sajnos ott nem lehetek ennyire rendetlen, egyfelől mert lapzárta  generálta anyagleadási határidő van (nekem mondjuk elnézik a kisebb késéseket), másfelől meg ha nem csak monitoron de nyomtatásban is megjelenek, valahogy vissza kell venni a kreatív nyelvhasználatomból nekem, meg trágár sem lehet indokolatlanul bazmeg. Persze indokoltan sem, de a honoráriumért belefér, és tényleg senki nem szól bele miről írjak, lehetek a saját magam lektora, cenzora, és a visszajelzésekből ítélve van legalább pár ember, akiknek lehetek afféle kulturális véleményvezér, ami azért komoly löket az egómnak.

Meg írok még valamit, amin minél többet agyalok, annál rosszabb lesz, de ezt majd csak a következő évtizedben mutatom meg bárkinek, feltéve hogy addig nem dobom ki az egészet az oda. A picsába, ha már itt legalább lehetek trágár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése