2018. augusztus 27., hétfő

Időjáratlan

Tegnap mindenki az időjárásra panaszkodott, kivéve a páromat, aki legszívesebben bevezetné a tizenkét hónapos őszt, hát egy nap legalább jutott már neki idén is. Vagy kettő, mert mára sem néz ki sokkal jobb, legalább is felénk, most is vagy 12-13 fok van, ránézésből bármikor eshet, bár inkább nem nézek rá.

A sarki kocsma előtt lakó hajléktalan (aki lehet hogy nem ott lakik, de nehéz úgy arra menni, hogy ne a fal mentén sétáltassa a másnaposságát) hangosan és durva szavakkal emlékezett meg a Teremtőről, különös tekintettel arra ahogy az időt járatja. Mert ugyan be lehet húzódni az ott lévő telefonfülkébe, de egyfelől állva aludni csak a lovaknak kényelmes, másfelől meg vicces csávók időnkét rácsörögnek az éjszaka közepén, mert miért is ne.

Hogy miért vernyákolnak azok a szerencsésebbek, akiknek még saját lakás meg ágy is jut, az persze rejtély. A 15 fok határozottan kellemesebb a 35-nél, az eső az ablakból nézve határozottan érdekes, szarrá ázni a boltba menet meg egyenesen kalandos, és utána élvezhetjük a forró fürdőt meg a száraz törölközőt. És elpakolhatjuk végre azt a szobai ventilátort, amibe már a lakás hét-nyolc különböző pontján sikerült belerúgni.

Bár egyesek olyanokat mondanak, hogy visszatér még a nyár, remélem hogy  épp csak benéz az ablakon, mert kánikula nem hiányzik, menjen csak a déli féltekére az ausztrálokat meg a venezuálokat boldogítani, ha azok vannak annyira hülyék, hogy télen tartják a nyarat. Hisz ki akar karácsonykor szörfözni? Vagy tüntetni az El Presidente ellen?

Persze mi csak ne szóljunk semmit, elvégre tegnap az osztrák Alpokban már havazott is, sőt megnyitottak valami sípályát is, ami azért augusztusban mégis csak túlzás, még akkor is, h az Alpok hírhedten szélsőséges egy hely, olyan vérmesen szélsőséges népek lakják, mint többek közt az osztrák meg a svájci.
Bezzeg nálunk nem havazott, sőt most sem havaz, részemről el is maradhatna az idei tél, mondjuk legyen ősz tavaszig, aztán meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése