2018. augusztus 30., csütörtök

Kormányfelőli visszhang

Leginkább panaszkodni vágyom aktuálisan, de inkább nem teszem, nem csinálok siratófalat a blogból mégse. De a lában azért fáj, plusz a fejem is, ez olyan igazi koponyarepesztő fejfájás, ami nem meglepő, hisz nemrég tényleg megrepedt kissé a koponyám. (És úgy bő két hét múlva el ne felejtsek elmenni a kórházba kontrollra. Ami persze nem a vicceskedő film a pesti metróból, csak valami vizsgálat.)

Viszont remekül szórakozom a közéletinek csúfolt tévéken, a visszafelcsútizált hírtévé még nem maradéktalanul röhejes (néha egyes munkatársak megfeledkeznek magukról és majdnem újságíróként merészelnek viselkedni),de az ekhótévé, az igazán pöpec. Az ott alkalmazott világkép nagyon egyszerű: valaki vagy feltétel nélküli orbánista, vagy kommunista, de más -istát nemigen ismernek, ha a kilóra kimért kommunistázást nem érzik elég ütősnek, olyan amúgy nem létező szavakkal állnak elő, mint "migránssimogató". Amúgy a migránsokat is a kommunisták csinálják, a liberálisok szintén kommunisták, a migránsok meg terroristák, ami egyenesen következik  a liberál-kommunistaságukból. Meg ugye a zsidók, bár most mintha nem ők lennének a Sorosok.

Viszont néha aggódom, a naggyon-naggyon jobboldali vendégek miatt, mert amíg a kormányközeli újságíró csávók viszonylag lazán elröhögcsélnek az ellenzéken, néhány idősebb kollégájuk az agyvérzés-közeli állapotig húzza fel magát, mintha nem tűnt volna fel nekik, hogy bő nyolc éve az kormányoz, akinek ők lelkes szurkolói.
Mondjuk az ilyen szurkolóktól mentsen meg a bárkit a sors (az ég, a teremtő, a karma - lehet válogatni), én tényleg nem akartam neveket említeni, de az "Álljon ki melletted a gajdicsotttó" azért elég komoly átok lehet, akkor is ha az ember (pláne a politikus) a rajongóit nem választhatja meg.

Műsorvezetőkkel egyébként úgy áll a csatorna, hogy vagy okosnak vagy szépnek tűnjön, ha egyik sem megy, akkor legalább legyen hangos és/vagy tenyérbemászó. Mit mondjak, ebben a keretrendszerben végül is elég jól teljesítenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése