2018. augusztus 23., csütörtök

Oldalas szelfi

A Magyar Idők című kormánypárti harcikürt lehozott egy remek publicisztikát (na jó, ez túlzás, mondjuk úgy hogy véleménycikket) "Miért szelfizik egy jobboldali celeb Kálmán Olgával?" címen, és nagyon ott van a szeren.
Először is megtudjuk, hogy a celebeknek is van oldalisága, vannak jobboldali celebek, gondlom baloldaliak, liberálisok, nacionalisták esetleg laposföld-hívő celebek is. És nekik a saját oldalukon illik celebkedni, mint a csávónak a Szomszédokból, hisz ha valaki elmegy Kötcsére a polgárink és pikniknek nevezett pártaktívára, hogy személyesen hallja a főnököt, az utána ne az ertéelen villogjon a "celebsimogató" "rihi-röhi reggeli showműsorban". Mert az nem való, a világ fekete vagy fehér, az árnyalatok pedig a libsi ármánykodás részei, de libsiktől épp most foglalták vissza a hírtévét, úgyhogy egy jobboldali celebnek van hova mennie simogatásért.

Nem kell tehát az RTL-be mennie, az RTL ugyanis a kultúrharcos beállítottság szerint nem egy másik tévécsatorna a hírtévéhez képest, nem egy konkurens adó, hanem valami ördögi entitás, a magyar nép végső elhülyítésének előretolt helyőrsége. Oda rendes jobboldali nem megy, de ha véletlenül mégis (fiatal még, kell a pénz), akkor nem szelfizik az ellenséggel, és pláne nem vigyorog. Hanem mondjuk szamárfület mutat a nem jobboldali celebnek, esetleg leköpi vagy mondjuk lelövi a kutyáját, csak hogy lássa, a másik milyen képet vág. Meg van-e kedve szelfizni.

Persze önmagában ez a szekértábor-gondolkodás, a barát-ellenség folytonos listázása nem újdonság, a vicces itt csak az, hogy a magát nagyon valamilyen oldalinak gondoló szerző, a nagyjából ugyanolyan oldali hírességnek esik neki. Most akkor mi van? A forradalom felfalja gyerekeit?
Javasolnám, hogy innentől legyen külön jobb- és baloldali Sziget, Operabál, húsvéti locsolkodás, könnyű testi sértés, hatos busz, sőt lehetne jobboldali májashurka, sósperec és másnaposság is. Elvégre az nem járja, hogy egy rendes jobbos ugyanazt egye mint valami elfajzott liberális, meg ugyanúgy fájjon  a feje.

De az odafönt belinkelt cikk kapcsán azt nem igazán értem, hogy egy rendes konzervatív hogy használhat már a címben is olyan szavakat, mint szelfi meg celeb, mikor ilyen magyar szavak nem is vannak, aki az ellenkezőjét állítja az egy destruktív perszóna, akit még a helyesírás-ellenőrző sem jelöl vissza a fészbukon.
A helyes (és igen konzervatív) cím valami ilyesmi lett volna: Miért készít közös arcképet egy népben-nemzetben gondolkodó, kereszténydemokrata értékrendet valló híresség Kálmán Olga úrhölggyel? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése