2021. február 17., szerda

Küldet. És?

Doktorminiszterelnök Úr mármegen publicisztikailag fejti meg a világ, a történelem meg az emberi lélek rejtelmeit, melyeknek ő szakértője és manipulátora egyben, főleg ha nem veszi be a gyógyszerét. 
Azt, hogy ordas nagy baromságokat beszél már megszoktuk, írni meg nyilván nem ő írja ezeket a szarokat, hanem az erre alkalmazott rabszolgák, amíg a főnök kolbászt tölt meg pálinkával. De a nevére veszi ezeket a bomlott elmeszüleményeket, leginkább nyilván azért, mert a szolgák az ő kedvére akarnak tenni vele, lesve, hogy mit gondolna a pártvezér és kancellár, ha szokna gondolkodni a hatalmi manőverein túli világról is.

Azt "írja" tehát a felcsúti, hogy "ha magyarnak születtél, akkor küldetésed is van". És most indulatból trágár leszek: egy faszt! Nem volt elég baja már a világnak (beleértve a komplett Európát) a küldetéstudatos, cezaromán idióták miatt?
Attól hogy épp hol születtél, még semmilyen küldetésed sincs. Az nem küldetés, hogy próbálj meg a helyzethez képest jó ember lenni, ne rugdalj kismacskákat és fürödj le gyakran. Az csak emberi minimum, szeresd felebarátodat, you know, de ez független attól, hol dobott le az a nyomorult gólya.
Magyarnak születni pont olyan, mint franciának, németnek, angolnak vagy szingaléznek. Egyik sem jelent semmiféle speciális küldetést, a világot nem megváltanunk kell, hanem túlélnünk, lehetőleg morálisan intakt módon.

Elsősorban ember vagyok, és csak másodsorban magyar, mert szükségszerűen vagyok ember, de véletlenszerűen magyar. Ha száz kilométerrel arrébb születek, most horvát lennék, de még mindig én.

Küldetésem nincs, jövőm se nagyon, nem érdekel a római birodalom meg a valahogy sosem felénk jövő migránsok, de hogy az ország teljhatalmú ura primitív ostobaságokat terjeszt (hátul felsír egy Joseph Goebbels), kormányzás helyett, az azért felbőszít.

index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése