2017. május 25., csütörtök

Sötétség bármikor

Lakossági fórumot tartott Kispesten a kormánypárt közröhögéssel kísért legújabbkori főalakja, a Rezsidisznó személyesen, ahol a nemzetinek nevezett, konzultációnak csúfolt izét népszerűsítette. És most nem is rugóznék azon, hogy ez a „lakossági fórum“ néven futtatott nyugdíjas pártaktíva mennyire messziről bűzlő módon pártállami kommenista tempó, ezen már nem akadok fenn, hisz jelenleg is egy bolsevik párt van hatalmon. De a kommunikált tartalom, az tényleg rémes.

Először is: nemzeti koznzultáció nincs. A nemzeti itt annyit jelent hogy fideszes, legalább tizeöt éve használják magukra ezt a jelzőt változatlan pofátlansággal, mintha ők lennének a nemzet és csak ők, a konzultáció  meg sima fasiszta propaganda. (Most kissé elgondolkodtam, leírjam-e azt hogy fasiszta, de nincs más választásom ha egyszer az, eme kérdőívnek álcázott aljas uszítás után még gömbös gyula is megnyalná a tíz virsli ujját, pedig ő igazi fasiszta volt, öndefiníciója szerint is.)
És ezt a fasiszta propagandát postázta nekem a kormány a saját adófizetői pénzemből, hogy aztán valami minden eddigit alulmúlót hazudjon a képembe, az én még több pénzemből. Király.

Másodszor: a sokadik tudósítást olvasva a sokadik remek lakossági verbális autodafé megrendezéséről, nem tudom nem észrevenni, hogy a kormánypárti droidok még annyit sem bírnak értelmesen kinyilatkoztatni, ami abban a nyomorúságos „kérdőívben“ áll (fáj a kérdőív szót még idézőjelben is leírni ebben a kontextusban, sikít a bennem eltemetett szociológus), így egyfelől marad a processzorba beégetett három modat recitálása, és mikor már ők is unják, saját skizoid vízióik, üldözési mániáik és házilag barkácsolt (magyarul hómméd) összesküvés-elméleteik elődása következik, melyek legalább szórakozatóak, noha ijesztő belegondolni, hogy ezeknek a pszichopatáknak amúgy mekkora hatalom van a kezében.

És ebben a szellemi ámokfutásban a rezsidisznó létségtelenül a legmélyebbre  megy, én mondjuk már eleve nem értem, hogy mondhatta bárki a kormánypártnál azt, hogy milyen jó arc ez a szilárd, meg milyen penge kommunikátor, toljuk őt a média elé, meg a pártvezetésbe. Miközben csak zsírfejben, ostobaságban és nagyszájúskodásban menő a csávó, de a felelős politikust valahogy mégsem ezen tulajdonságok mentén írnám le, ha valaki pisztolyt nyomna a halántékomhoz.

A Narancs tudósítása szerint most is remek monológot vágott le, best of fidesz diszkóritmusban, a „sorosozás“ nevű urbánus népszokás keretében, opcionális komcsizással, és olyan remek mondatokkal, mint hogy Brüsszelt a Kommunista kiáltvány alapján hozták létre. E szerint a fickónak tényleg elmentek otthonról, illetve nem olvasott Marxot, mert ennek a marhaságnak akkor sincs értelme, ha jóindulatúan feltételezzük, hogy "Brüsszel" itt nem a várost jelöli, hanem az EU központját. Meg a NATO-ét, ha már itt tartunk, lehet hogy azt is a Marx-Engels szerzőpáros találta ki a Genfi-tó alján egy búvárharangban?
Meg mondta azt is, hogy aki teleszüli a világot, azé a világ. Nem tudom miért ekkora kattanás a bolsevik jobboldalon ez a teleszülés, én még ott tartok, hogy emberiség van és nem ugrálok törzsi totemek körül, tőlem szülje tele a világot akinek pont ehhez van kedve, én úgysem akarom teleszülni, szóval nekem senki nem konkurencia, teleszülésileg. (Meg amúgy sem elég széles a medencém, méhem meg csak akkor van, ha betéved egy az ablakon, de attól meg sikoltozom, ahogy az egy rendes rovarfóbiástól elvárható.)
Viszont fideszék tényleg azt képzelik, hogy szülni az ilyen hazafias izé, a szülés az leendő humánerőforrás, alattvalók, adfizetők és törzsszavazók előállítása, valamint főleg állami programok és párthatározatok szerint működő politika program. Tényleg valahol a hatvanas-hetvenes évek határvidékén járnak fejben. Mert fizikailag meg Ibizán, ami a korabeli kádereknek azért nemigen jött össze.

És ebben a pártban régen még a Pokorni volt alelnök, már akkor gondoltam hogy fog ő még hiányozni, és tényleg, előbb jött smittpál (az álamfő), mára meg sikerült a rezsidisznóig zülleni. Az agresszív kisnagymalacig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése