2017. május 21., vasárnap

Tömegpusztító médiákok

Pártunk és kormányunk (ártunk és ormányunk?) ma már rég nem a tizenkét évesek szintjén kommunikál, jelenleg valahol az óvoda középső csoportja környékén jár, eljutva az egyszavas üzenetekig. Felháborító! Valamint Soros! És Brüsszel!
Ennél egy lépéssel sem megy tovább, nincsenek összetett mondatok, nincs érvelés, mondjuk minek is lenne, ezzel a végtelenül primitív uszítással már rég nem az ellentábor híveit vagy a bizonytalanokat akarják meggyőzni, csak a szektás, birkamenetelő híveket egyben tartani. Ők ugyanis nem egy politikai irányzat követői, még csak nem is egy párt elkötelezett szavazói, hanem Magyarország legnagyobb vallási szektája, Agyarországé ha már a kezdőbetűk elhagyásával szórakozom, ők lennének kis hazánk agyarország része. Nekik meg pont jó, ha a rezsidisznó azt mondja hogy Soros a hibás, Brüsszelben mindenki Soros, és a tisztánlátás kedvéért hozzáteszi, hogy egyébként is Soros.

Amúgy bátor, avagy önbizalomtól túltengő az a párt, amelyik egy rezsidisznót mer a szervezet egyik arcává tenni, aki simán elismeri egy interjúben hogy ő ugyan nem túl okos, de a főnöknek bármikor benyal a meleg szarig és szerinte ezt elvhűségnek hívják, pedig csak szimpla talpnyalás, plusz szépemlékű kutyámnak több szabad akarata, önállósága volt, mint tetszőleges fideszkádéenpés droidnak.

És mostanában szép lassan a rövid pórázon tartott házi sajtó is erre a szintre süllyed, kedvencem e műfajban az origo, aki miután megírta hogy Soros meg akarta ölni az anyját (nyilván Brüsszel is meg akkarta ölni az anyját, sőt valószínűleg meg  is ölte, hisz hallott valaki valaha Brüsszel anyjáró? na ugye!), mst eljutott odáig, hogy a Momentumos csávók simán csak Lenin-fiúk, ami felháborító, különösen a női aktivistáknak, akik még annyit sem értek, hogy leleninleányozzák őket. (Ez de szép szó lett: leleninleányoz.)  Nekem egyébként közhelyeket puffogtató nyomolús yuppieknak tűnnek ezek a momentumos hellófiúk-leninlányok, de azért valahol Berija és Oszama Bin Laden közé pozicionálni őket legalább is aránytévesztés. Mert ugyan ki tudja miért, begaloppozztak az origo szerkesztőségnek alig nevezhető irodájába (merthogy az ott a propagandaminisztérium ostobaságügyi főosztálya), és szakállas főmomentum (akit én valamiért legszívesebben Mikkamakkának hívnák, van benne valami alapvetően kandúrszerű, a lázárervini értelemben) szerinte karakánul, mások szerint kínosan verbálisan zaklatni kezdte a róluk lejáratót író médiamunkást, de azért ez még nem a magyar 9/11, bármennyire is rettegnek a derék sajtóvonalon pártmunkás elvtársak Mikkamakkától.

Meg elég nevetséges, hogy kormány alfeléből ki sem látszó „újságírók“ kezdenek el itt színpadiasan félni, mikor nekik tényleg van az a pénz, és mögöttük a filmügyi fodrász, a Nemzeti Együttműködő hörcsög áll (parkol a Bentley-ével), és ő fúja nekik passzátszél helyett is a szivarfüstöt. Oké vajna endre nem egy Soros (például egyetlen jótékonysággal foglalkozó alapítványáról sem hallottam még, nem alapított egyetemet, nem írt könyveket, ő csak annyiban Soros, hogy ő is sokkal fiatalabb feleséget hord divatkiegészítőként), de kis haznk geopolitikai realitásában ha valaki mögött ő áll, akkor ott kérem nem kell beszarni, ott állva van!
Viszont érdeklődve várom, a Lenin-fiúk után mitől kezd el majd félni az origo, szerintem ideje lenne újra elővenni a terrorista migránsokat, ők valahogy úgy ellaposodtak a sok sorosista brüsszel-bérenc árnyékában (ez de szép képzavarra sikeredett), ideje lenne egy komolyabbatt rettegni tőlük. Akik ugye a román-magyar határon akarnak belépni a ZEU-ba, legalább is a bakondi nevű miniszterelnöki főtábornok szerint, aki ez alapján több mint tíz éve nem fogyaszt híreket, kimaradhatott neki a románok 2007-es csatlakozása. (És az MTI persze korrigál, de én inkább elhiszem azt a verziót, hogy a főtábornok hülye, ez nyilván benne van a munkaköri leírásában is.)
A kormáy házi médiájában meg nekiálllhatnak gyakorolni, hogy kell egy  mondatba foglalni a Soros, Brüsszel, migráns és rezsicsökkentés szavakat úgy, hogy továbbra is kerüljék az összetett mondatokat. Különben jövőre a választási kampányba már csak annyit bírnak majd üzenni a szektánk, hogy hörrr, meg helóheló esetleg hogy nemá!
Information is the weapon of mass destruction.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése