2015. november 24., kedd

A fenevad száma

„A mennyországot úgy képzelem, mint ahol minden nap kínai kaja van. A pokol ugyanez, csak ott pálcikával kell enni“
(valami rockzenész, már nem emlékszem pontosan)

A 888.hu a legszánalmasabb kísérlet a hazai netes közelmúltból, ennyire izzadságszagú portált én még nem láttam. Az alapötlet az lehetett, hogy csinálni kellene egy ellen 444-et, abban a stílusban, csak kormánypárti tartalommal. Elvégre már maga a felcsúti is azon merengett nemrég, hogy a jobboldaliságot valahogy fiatalosan kellene előadni, még mielőtt nyugdíjastagozat lesz a fidelitászból. Pontosabban azt a valamit szeretné fiatalosra fazonírozva látni, amit ő jobboldaliságnak hív, és ami valójában nemzetieskedő giccsel leöntött nettó balos retorikájú populizmus, persze önmagában ez is kábé annyira fiatalos, mint Vágási Feri lakótelepi bőrdzsekije.

De aztán jött a 888 és annyira, de annyira fiatalos akart lenni helyből, mint más nekifutásból, lett is belőle kínlódás, meg fogaknak csikorgatása, de úgy, hogy a máig a monitorról csorog az izzadság, ha odatévedek. A nagy erőlködésnek nyögés a vége, a nyögésnek meg az, hogy az ember eme remek portál láttán arra gondol, hogy beszarás, és tényleg, valami bűzlik a Századvégnél. Mert a 888 szellemi atyja és vezérbloggere nem más mint géfodor gábor, főállású kormányzati Gollam, ez az ő játszótere, illetve drágaszága, hogy stílben maradjak.

És hát olyan is. Az írások nagyjából a baloldalt fikázó, középiskolai fiúvécék falfirkáit idéző színvonalon megalkotott publicisztikáktól, a harcos menekült ubd bevándolás-ellenes szövegekig, a lájtos náculásig és meleg hangú kormánybiztatásig terjed, mindez látványosan körbepárnázva állami (sőt kormányzati) hirdetésekkel. A legjobb az, mikor a belvárosi irodából játsszák (mit játsszák, élik!) a fotelforradalmárt, és keményen, őszinte magyar módra beszólnak a terroristáknak, ilyeneket, hogy: "A gyilkosok gusztustalan férgek.“; "Ha fontosak neked a nők jogai, akkor ne ölelgesd az asszonykövezésből migrált afgánt.“ vagy "Ne imádd az idegent. Az idegen az idegen. Nem szép vagy jó. Hanem idegen.“ - és még sorolhatnám. Az ilyen kemény és őszinte rockzene szövegek után nyilván megveregetik a saját vállukat és „faszagyereknek“ nevezik egymást, mert nagyjából ott tartanak, hogy ez a laza és fiatalos stílus. Pedig csak röhejes, plusz nagyon durva előítéletekkel operáló lúzer böfögés, személyes kedvencem az asszonyverésből migrált afgán, ezért nyilván megérdemli a szerző, a Nagy Valagrendet, bojtokkal. És amilyen egy országban élünk, előbb-utóbb meg is kapja majd, hisz mint tudjuk előbb-utóbb minden seggnyalóra jut egy segg, tehetség itt nem marad kihasználatlanul.

A 888 egyébként nagyot gurított a dizájnban is, az oldal szerkezete és színvilága olyan, mintha valaki betépve azt halucinálta volna, hogy 1997 van, és ő most beszáll az internetbe, aztán már lusta volt kezdeni valamit a végeredménnyel, elvégre őt azért fizették, hogy tervezzen oldalt és tessék, ez itt egy oldal. Kaotikus, idegesítőek a színek, a rovatcímek olyan esetlegesek, hogy biztosan egy borba fojtott megbeszélésen találták ki őket.

Így aztán nem a 444 ellenpólusa lett, nem a szigorú értékek mentén laza jófej, csak egy sarokban nyáladzó bamba hülyegyerek, aki még mindig hihetetlen viccesnek találja kimondani, hogy pisi meg kaki, meg hogy fing. Bár ezek amúgy tartalmilag is jól visszaadják e csodás médiaipari izét, és röhögnék is rajta, csak félek, alig áttételesen ezt is a mi pénzünkből tolják a képünkbe.

Mindazonáltal érdeklődéssel várom a 666.hu-t is, a hiánypótló sátánista-nemzeti konzervatív portált és szexshopot. (Ott most egy sorozatgyilkosos oldal van, de szerintem géfodorék simán beintegrálhatják ezt a tartalmat is, mindig van igény laza és fiatalos jobboldali sorozatgyilkosokról szóló tartalmakra.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése