2015. november 22., vasárnap

Jobbanélés

„Több pénz marad a munkavállalóknál és az időseknél is. Tovább nőttek a bérek és jövőre tovább nő a nyugdíj is. A reálbérek tartós növekedése jelzi, hogy a munkavállalók egyre inkább érzik a gazdasági növekedésnek, a közszféra béremelési programjainak, az adócsökkentéseknek, és a tartósan alacsony inflációnak a pozitív hatását. 2016-ban még több pénz marad a munkavállalóknál”. - írja a fidesz frakció közleménye, és nem, nem szakad a fejükre a plafon, mondjuk kérdés mekkora kárt lehetne tenni ezekben a tisztességtelenségben épp megőszülő, vastagbőrű ám üresfejű közéleti rinocéroszokban.

Akkor most jelezném, hogy a magyar reformok nem működnek, csak a haveri zsebek tömködése, de azt reformnak nevezni szimpla hazugság. És én mint munkavállaló nem élek jobban, én rosszabbul élek, sőt, igazából senkit sem ismerek, aki jobban élne, nyilván azért mert nem ismerek egy befolyásos fideszkádéenpés döbrögit sem.
Hisz sokan leírták már, szerintem én is, hogy a szolgálati Audi ablakából tényleg sikeresnek tűnik a kormányzás, övék az ország, maguknak építik, avagy havi egymillió fixel az ember könnyen viccel.

De ezek a fideszkádéenpés csávók talán nem is viccelnek, talán nem is szándékosan hazudnak, lehet hogy ők egyszerűen tényleg elhiszik azt a sok sötét ostobaságot, amit a mi százmillióinkból tolnak az arcunkba, egy tízéves gyerek értelmi szintjére belőve.
Kicsit olyan az egész, mint abban a híres történelmi anekdotában: mikor említették (ha jól rémlik) XVI. Lajos feleségének, Marie Antoinette-nek, hogy éhezik a nép, már kenyerük sincs, csak annyit kérdezett vissza, hogy akkor miért nem esznek kalácsot?

Mindenki annyit ér amennyije van, illetve ha nincs kenyér egyenek kalácsot, ez a két premissza nagyjából megalapozza a rezsim társadalompolitikáját, a konklúzió pedig valami olyasmi, hogy aki jól él az számít, aki nem az meg nincs is. A magyarok egyre jobban élnek, ha valaki ezt nem érzi, akkor nyilván nem magyar (vagy simán csak nincs is), mert a fideszes alternatív valóságban mindenkinek jól megy.
Lakópark vagy lakótelep, ez itt a kérdés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése