2016. június 8., szerda

Él ilyen

Rejtélyes óriáslény csontvázára bukkantak a Marson! Ezt írta valami általam eddig nem ismert trashmédia (amúgy a 444.hu szúrta ki, szóval nem magamtól találtam rá, ami legalább is vigasztaló), és mi okunk lenne kételkedni eme fantasztikus felfedezésben. Az kis fehér piszok egyértelműen egy humanoid csontvázának felső része, csak a hülye nem látja, meg Lajos a zöldséges, de ő csak zért nem mert nem tudja mi az a humanoid.

Azt már ugye rég tudjuk, hogy vannak idegen intelligenciák, akik rendszeresen idelátogatnak és embereket rabolnak el, meg szurkálnak tűkkel és tolnak be csöveket a mindenféle testnyílásaikon. Hogy miért azt tudja a fene, ha galaktikusan tudnak utazni igazán feltalálhattak volna már valami rendes bioszkennert, elvégre nálunk is van már CT meg MR meg hasonlók, ezek meg krómozott csövekkel dolgoznak a műtőasztalra szíjazott alanyokon. Ha gonosz lennék azt mondanám, nagyjából az ötvenes évekből ered ez az egész alien-hit (nem UFO, az ugye azonosítatlan repülő tárgy, valami amit látok repülni és nem tudom micsoda, repülő, hőlégballon, a vasorrú bába seprűnyélen vagy aszalt csillagromboló), akkor kábé itt tartott a technológia, így a hívek által mára kanonizált leírásokban marad ez a béna hozzáállás, elvégre akkor még mit sem tudtak a számítógépes képalkotó módszerekről. Mondjuk egy átlag alien-hívő most sem sokat, legfeljebb hogy vannak olyanok.

Az is tudott dolog, hogy az idegenek humanoidok, alacsonyak, szürke bőrűek (ez esetben pucérak, vagy átlátszó ruhát hordanak, de minek, így sem lesznek erotikusabbak egy mosószappannál), nagy fekete szemük van az aránytalanul nagy fejükön, és tök egyformák. Persze lehet hogy ez csak amolyan földi rasszizmus, meg az ebből fakadó észlelés, mint mikor minden kínait egyformának látunk, de legalább ők sem mindig tudnak megkülönböztetni minket. Amúgy mindegy is, hogy nem hordanak ruhát, vagy amit minden rendes ufómagazinban látunk az valami egyen-szkafander, biztos divat-tanácsokért járnak ide. Gondolom volt náluk valami globális Kulturális Forradalom, ahol a helyi Mao Ce-Tung előírta ezt az egyenviseletet, csak már unják. (Persze az kérdés, hogy akkor miért pont a negyvenes években kezdek sűrűbben járni erre, meg miért pont katonai támaszpontok felé, mikor előtte évekig nézhették, ahogy egyenruhás emberek menetelnek, szerte a világon...) Ehhez képest valahogy legtöbbször az Egybesült Államokban bírnak leszállni, pedig semmi sem mutat arra, hogy különösebben szeretnék a baseballt vagy a hot-dogot.



Kérdéses viszont, hogy mi a fenét akarnak tőlünk, mert ha a jelentős bélyeggyűjteményemért, vagy a titkos palacsintatészta-receptemért jöttek, én be nem engedem őket, akár indulhatnak is haza, minden más ügyben meg forduljanak az ENSZ-főtitkárhoz, Soros Györgyhöz vagy egyenesen a Bilderberg-csoporthoz (akik Cion Bölcsei, de ez most messzire vezetne.) A technológiánkon nyilván szánakozva röhögnek, de kulturálisan sem tudunk sokat nyújtani. Bach nekik biztos unalmas, a Bitlisz túl primitív, Májkel Dzsekszont meg úgysem sorolják az emberi fajhoz. Az irodalmunkról gyorsan leszűrhetik hogy néhány alaptéma köré épül: fiú és lány szerelmes, valaki hazafelé megy sok kalanddal, valaki elvágyódik onnan ahol van, illetve valakit megölnek és mások meg kinyomozzák ügyesen. Hát ezért nem érdemes fényéveket utazni. Esetleg a képzőművészet érdekelheti őket, de gondolom az absztrakt expresszionizmust ők sem értik (csekély vigasz, hogy maguk az absztrakt expresszionisták sem értették, mondjuk ez nem is volt céljuk), de hátha bírják a flamand csendéleteket, Turner tengeri viharait vagy a szobrászatban egy-egy jól sikerült műkő Trianon-emlékművet (csakis turullal, turul nélkül egy Trianon-emlékmű félkarú rabló), ha már Michelangelo szobrait túl jól őrzik.


Vagyis adódik a következtetés, hogy maga a bolygó kell nekik, gyarmatosítani akarnak, csak még nem elég jó az éghajlat ezért sorosgyörgyözik össze a globális felmelegedést a háttérhatalom segítségével, megvárják míg kipusztulunk majdnem mind, a maradékot állatkertekbe emberkertekbe rakják, mint  Majmok bolygójában, hogy aztán majd kiflivégeket dobálhassanak nekik, meg bottal piszkálhassák őket. Ez vár ránk, vagy a gyerekeinkre, úgyhogy egy atomháború már nem is olyan rossz opció, legalább a kis szürke gecik sem tudnak majd idejönni lakni. Ha már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése