2016. június 3., péntek

Újbeszél minimál

Hülye egy időjárás van, nyilván Soros György miatt, hisz tudjuk, hogy minden rossznak ő az oka, hiába no, akié a pénz, azé az időjárás, valószínűleg Soros tehet az influenzáról, a terrorizmusról meg netes levélszemétről is, sátáni kacaja felhangzik amikor a világon bárhol elvégeznek egy abortuszt.Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők Belgium fővárosa! (Ha már az egyes és többes szám egyeztetése eleve nem megy.) És nem vehetik el az agyarok munkáját. Valamint üzenjük Brüsszelnek, hogy a pártvezér és kancellár csak posztszovjet diktátorokkal szeret barátkozni, tehát küldjék a pénzt és ne pofázzanak ( a Brüsszel), lassan mondjuk, hogy ők is megértsék: dik-tá-to-rok-kal. Na!

A magyar politika, hála a fideszkádéenpé hatalomtechnikusainak (nem politikusok, a politikusok a köz ügyeivel foglalkoznak, ők csak annyiban, amennyiben a köz ügyei magánérdekeikkel érintkeznek) jó másfél évtizede az óvodai homokozók konfliktusainak nyelvét és módszereit alkalmazza,matchboxot evlenni, homokozó lapáttal pofozni, másik várát szétrúgni. Az utóbbi évek érdekes újdonsága, hogy ezt a remek viselkedésmódot most kipakolják az európai politika színterére is, és úgy tűnik őszintén nem értik, másoknak mi ezzel a baja. De hát így jár az a hatalmi elit, aki kizárólag talpnyalókkal veszi körül magát a nem talpnyalókat meg leszámolásútján tesz félre, ’89 decemberében Ceausescu sem értette miért forrong a tömeg palotája erkélye alatt, ő addigra már tényleg elhitte, hogy a nép szereti. Szerintem csak a kivégzőosztag előtt esett le neki, hogy ez itt nem egy rossz álom.

Mert az önmagába zárkózó hatalom mértéktelen hübriszt fejleszt ki, ki sem lát mögüle, és komolyan veszi (ahogy épp ma olvastam Tóta W.-nél, igaz épp az LMP kapcsán), hogy mindenki más hülye, csak ő helikopter. Innentől nincs vita, hisz másnak eleve nem lehet igaza, a nép eleve hülye tőmondatos üzenetek ért csak meg, úgyhogy húsz év múlva annyi lesz a kampányplakátokon, hogy NEMÁ! Esetleg: HÖRR! És mindenki érteni fogja, hogy rájuk kell szavazni, mert majd ők. A valamitől. De attól aztán mindig, illetve bízhatunk.

Az előző választás előtt az volt szlogen (program helyett amúgy), hogy folytatjuk! Az volt a logó, hogy csak a fidesz (szegény hülye kádéenpé ebből is kimaradt, még jó, hogy nem is valódi párt ők), és bármilyen kérdésre annyit válaszoltak, hogy rezsicsökkentés. És nyertek, mint kés a vajban, bár ez képzavar, szóval mint kés a vaj ellen, bár annak nincs is igazi sportértéke, jobban belegondolva. Mondjuk a csakafidesz esetében sem volt, ha írok magamnak egy saját választási törvényt, akkor nem meglepő, hogy nyerek.

És az egyujjas agyú kommunikáció is töretlenül folytatódik, ma minden kritikára az a válasz hogy sorosgyörgy, a felcsúti már a pártállami rádiójában háttérhatalmazik, csurka istván, a népszerű Zsírtáltos legszebb napjait idéző módon. Nem csoda, hogy a vonagábori értelemben vett Rosszabbik most épp néppártosodni akar, ezt a fideszkádéenpét nem lehet már jobbról előzni, aki megpróbálja leesik. Úgyhogy kitette az elökségből a népi nácikat, bevette a technokrata nácikat, de szerencsére a nép többsége ettől még nem vevő rájuk. Bár a fideszkádéenpére igen, és mára már ők is szélsőjobb, csak ők a borostás-farmerdzsekis balos liberalizmusból jönnek nem skinhead-mozgalomból, meg a Trianon-siránkozó alsó-középkategóriás történészhallgatók sajátos szubkultúrájából.

A borostás balos liberálisokat meg nem látom (na jó, egyet a tükörben rendszeresen), nyilván nagy részük Berlinben ösztöndíjas, vagy Londonban mosogat, esetleg fordítva, mindegy, csak ne orbánisztánban érje a hajnal. Lehet hogy nemsoká én is megyek, mondjuk én csak mosogatni, bár ez minőségileg nem sokkal rosszabb a mostani kényszermunkánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése