2016. június 7., kedd

Választék igényeseknek

Most már biztosnak látszik, hogy a következő amerikai elnök vagy egy fejhangon kiabáló vénasszony, vagy egy, a saját vagyonába szerelmes fasisztoid milliárdos lesz, a demokrácia nagyobb dicsőségére nyilván.

Pedig szerintem egyáltalán nincs mit csodálkozni, arrafelé már rég az indulhat az elnöki székért, aki a legtöbb pénzt tudja mozgósítani (mondjuk ez Trumpra pont nem igaz, neki nem kellett támogatásokat gyűjtenie, elég volt összetörni a kisebbik malacperselyét), az igazi verseny a támogatások gyűjtésében van. Nem mintha mifelénk nem erre mennének a dolgok, legfeljebb itt annak az egynek van esélye, akinél a pénz. (Mert akinél a pénz, annál a gazdasági hatalom, a média, meg a foci, bár arról nem tudom micsoda, én vagyok az, aki életében még nem nézett végig egy focimecsset sem, plusz nem focizott, de ezekről majd máskor...)
Plusz a hülye amerikaiak egy jelentős része eleve nem szavaz, egy másik nagy csoport családi alapon szavaz egyik vagy másik pártra, 1863 óta, és akkor még képzeljük el, hogy az Egybesült Államok nem csak Woody Allen meg a Harvard, hanem  a vidéki redneckek meg a déli Biblia-övezet bigottjai is, sötét népségek tenyésznek arrafelé. Tessék csak megnézni a Hazárd megye lordjait és kivonni belőle a vicceskedést, na az usákok egy jelentős része pont ilyen, mintha Stephen King írta volna őket, egy különösen szar másnapon.


www.fullredneck.com 


Szóval nekik nyilván jó móka két ilyen formátlan jelöltből választani, talán Klintonné lenne a jobb megoldás, ócska külügyminiszter volt , de már látott diplomáciai tárgyalást belülről, megtalálja a vaktérképen Afganisztánt és nem téved el a Fehér Házban. Plusz külön mókás, hogy First Lady  helyett mi lesz majd a látványosan öregedő Bill? First Gentleman, valszeg, aztán majd mehet árvaházakat avatni, meg jótékonysági teadélutánokon unatkozni, meg szerklit tartani, ami Fülig Jimmy (nem a Carter) szerint egy ilyen udvari körhallás. Meg integethet sokat, abban legalább van gyakorlata...

www.askideas.com

3 megjegyzés:

  1. Rég nincs min csodálkozni.

    VálaszTörlés
  2. Egyik jobb, mint a másik, na de még ezek a képek is..... :-D

    VálaszTörlés
  3. Másfél másodperc alatt lehet bármely vezető politikusról előnytelen képeket találni.
    Amúgy hát igen, ifjabb Bush sem volt egy elmebajnok államférfi, de most az a kérdés, a jenkik a maguk gyurcsányját, vagy orbánját szabadítják-e rá az országukra.

    VálaszTörlés