2018. november 22., csütörtök

Az butaságrul

Mint az köztudott, az ész mennyisége állandó a Földön, csak az emberiség lélekszáma növekszik. Ennek igazán jellemző példája Jeszenszky Zsolt, a politikai hobbista, és a nyilvánosan vállalt seggfejség büszke zászlóvivője.
Ma reggel voltam olyan perverz, hogy az ÁlHír Tv-t néztem, abban is a szabadfogás című (szigorúan kisbetűvel) műsort, amiben hősünk is részt vett, a felkonferálás szerint első alkalommal. 

Szóba került a CEU ügye, ahol az egyik nem kormánypárti résztvevő felvetette, hogy de az egyetem mégis egy jelentős tudományos műhely, rengeteg kutatási pénzt nyertek az EU-tól, ezen belül például Barabási-Albert László is valami sokat.

Mire Didzsé Jeszi röhögve kérdezte, hogy és mit kutatott, dzsendert?
Ami ugye arról szól, hogy eme remek, magát közéleti megmondóembernek gondoló bunkó, még nem hallott a per pillanat talán leghíresebb magyar tudósról, aki fizikus, és a hálózatkutatás legjelentősebb figurája. Nem itthon, a világon úgy általában. 
De ha valaki a didzsészövetség elnöke (fősámánja, donkorleónéja, falkavezére, mittomén), akkor nyilván teljesen büfé egyetemi und tudományos ügyekben, tehát ha szerinte egy fizikus a "dzsendert" kutatja, akkor az úgy is van. És egy dídzsé innentől röhögjön a tudóson, hisz ő az übermensch, a kiafaszagyerek, a kihaénnem.

Dídzsé Faszagyereknek amúgy állítólag van felsőfokú végzettsége (mondjuk azt nem árulja el hol és mit végzett, mert gondolom kínos bevallani hogy a Megúszó Szent Arkagyíj főiskola ruhatár szakán végzett levelező estin), de ennek tényleg nincs nyoma a neten. Tényleg nem tudom, van-e ennek a senkiházinak diplomája, de igazából mindegy is, láttam én már sok diplomás hülyét (van a fürdőszobában tükör), de a pasi tényleg szánalmas.

Az amerikai alt-right című politikai szélsőség az óceán másik oldalán is kínos, itthon meg még nevetséges is, de a dídzsíszövetség főkutyája lelkesen lobogtatja a zászlóját.

Most vagy nem tudja, hogy igazán röhejes, vagy nem érdekli. De ezt már el sem döntheti, van az a sötétség délben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése