2018. november 19., hétfő

Gyűl, ölet

És ha már az előző bejegyzésben a 444-re hivatkoztam, találtam egy másik cikket is, az meg arról szól, hogy Nagy-Britanniában már egyre több mindenről gondolják a helyiek, hogy az bizony gyűlöletbűncselekmény.

Például rasszizmus ha egy idegen kutya az ember háza elé szarik, egy kertben döglött patkányt találnak, vagy valaki egy teniszmeccs alatt telefonál. De hogy azzal mi lehetett a baj, hogy egy autóbalesetben az egyik kocsin piros pipacs volt? A feljelentőt nyilván egy majdnem végzetes pipacstámadás érte gyerekkorában, és azóta lelkileg érinti a dolog. (Pedig a pipacs simán a háborús hősök emléknapjának - november 11. amúgy - a jelképes szimbóleuma.)

Rám például a minap idegesen nézett a sarki kisboltban a pénztáros, biztos mert a felmenőim szerbek, németek, lengyelek, szlovénok, és meg szakállas vagyok, szóval ezzel a családfával biztos muszlim terrorista az Al Kaposwar mozgalomból. Direkt tartok itthon egy műezzint, egyfelől hogy tudjam mikor kell indulni a postára, másfelől meg utálok mosogatni.
Nem is szólva arról hogy múltkor meg akartam nézni egy filmet, de az adott csatornán teleshop ment helyette, nyilván mert utálnak, meg röhögnek a markukba hogy úgysem veszek seggrázós fogyasztógépek meg díszdobozos sminkkészletet. Utóbbi mondjuk jól jönne, csak nincs rá pénzem.

Egyébként ez az egész gyűlölet-bűncselekmény ügy valóban túl van lihegve. Niggerezni például súlyos sértés, de bűncselekménynek tartani talán túlzás, legfeljebb jele lehet annak, hogy az illető akár súlyosabb dologra is képes, mint verbálisan valakinek a lelkébe gázolni. 

És itt nem arra gondolok, hogy a kutyáját szaratja a nem kedvelt szomszéd háza elé, mert az ilyen kifejezéseket hogy "gyűlölet" meg hogy "bűncselekmény" nem kellene teljesen elinflálni. Ha valaki rám dudál egy kereszteződésben vagy morcosan szolgál ki a boltban, az még ne gyűlöl (vagy ha igen, akkor az emberiséget kompletten), csak ilyen napja van. 
Vagy ilyen személyisége, elvégre nem lehet mindenki Ferenc pápába oltott Teréz anya, a Dalai Láma türelmével felszerelve.

Vagy olyan adakozó mint a Télapó (Mikulás, Kis Jézusmária, kinek mi), bár a vörös ruhája okán meg gyanús, hogy ő viszont komcsi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése