2018. november 27., kedd

Vezérkari fő nők

Olvasom, hogy kinevezték az új szlovén vezérkari főnököt, aki történetesen nő, de persze a különböző kommentszekcióban eme tényt már kezdték is megkérdőjelezni. Mert Alenka Ermenc egyenruhát hord (ami egy vezérőrnagynál az nem olyan furcsa) plusz rövid a haja, tehát hiába a férj, meg a három gyerek, sokaknak máris az jut eszébe, hogy biztos leszbikus.
Na ja, egy jól rejtőzködő leszbikus, biztos ezt tanulta Angliában egy ottani katonai főiskolán, meg a londoni King's College-ban, elvégre az köztudott, hogy az angolok vagy melegek, vagy pakisztáni boltosok, a maradék meg lengyel vízvezeték-szerelő.

Ráadásul a hölgy (vagy tábornok asszonynak kell szólítani?) eredetileg Ljubjanában végzett a társadalomtudományi karon, azok meg már a hatvanas évek óta teljesen össze vannak dzsenderezve, mindenhol a művelt nyugaton, például Szlovéniában. Azóta már persze nálunk is, én csak tudom, egyszer egy egyetemi buliból hazafelé, az éjszaka közepén szembe jött velem a női énem a Bródy Sándor utcában, de szerencsére még időben átmentem a túloldalra. Így legalább másnap nem kellett leborotválni a szakállam, csak majdnem.

Ez a szakáll persze nem mindig jön jól, méregettek már eleget reptéri biztonsági emberek, muszlim tenorista vagyok-e, de a dzsenderérzékeny britek is nyilván meglátták a női oldalam, és az nem volt csadorban, meg azért az uniós útlevél sem jött rosszul. Plusz oldalamon a nő sem tűnt annak vérszomjas közel-keletinek. Persze ha mi is a Hungarian Air Force feliratú felcsúti különgéppel mentünk volna, még a kézipoggyász miatt sem kellet volna aggódni.

Az új szlovén vezérkari főnököt persze senki nem fogja terroristának nézni, ez egy NATO-tábornok esetében elég valószínűtlen. A férje meg csak nem szakállas, vagy ha mégis, legalább nem hord turbánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése