2020. február 18., kedd

A határ a csillagos vég

Az volt a délelőtt híre, hogy ferihegyen egy Rájener gép valami hat órás késéssel szált fel. de közben az utasokat nem engedték leszálni, nem kaptak enni-inni, de (gondolom egy szerényebb összeg fejében) lagalább nem verték meg őket. Bár egy vécében dohányzó utas miatt azért a rendőröket kihívták.

És az egész a miatt volt (neomagyarul: az miatt), mert a gépnek jelentős volt a túlsúlya, és pár óráig csak állt a betonon és égette az üzemanyagot, hogy a határon belülre essen a súlya. Miközben az utasok vérnyomása meg gondolom az egekbe emelkedett, ha már a repülő nem. (Tényeg, valaki feltalálhatná már a vérnyomás-hajtású repülőt, akkor a tankolás annyi lenne, hogy kissé csesztetni kell a közönséget, míg kellő számú emberben baszódik fel az ideg, és máris jöhett a huss, a bummfel, a kijelölt légifolyosó felé. Egészségtelen egy megoldás lenne, de nem úgy, mint a jelenlegi kerozin-égetés, azoktól főleg a thunbergi értelemben vett Gréták kapnak agyfaszt.)

A Rájener egyébként mindig is szemét egy cég volt, a kapitalizmus legrosszab arcát mutatva, de ma valahogy szintet léptek bunkóságban, egyúttal felfedezve a felelőtlenség új minőségét.
A kormány meg már le is reagálta a dolgot, hogy ők aztán itten vizsgálatot fognak, lesz majd  fejeknek csikorgatás és fogaknak hullása. Pedig szerintem titokban tanulni akarnak a rájentől, mert a néppel való baszakodás meg a pénz égetése nekik is szokásuk, és a profiktól tanulni sosem szégyen. Egy csomó kínai párttitkár a megmondhatója...

Képtalálatok a következőre: ryanair funny
pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése