2022. november 24., csütörtök

Légies puritánság, kisebb nagyonrendűségi komplexus esetére

Repülővel ment a Fecsútok Géniusza Kassára, ami hát autóval se lett volna messze, pláne mert még nem épült meg a Karmelita "Puritán Kormányzás" Intranationl Airport a várban. Szóval azért Liszferihegyig is autózni kell, bár ezekből kinézem, hogy ilyenkor lezárják a reptéri úton a dugót.

És hát Kassa az ugye külföld, külföldre meg repülni kell, pláne ha az enbernek fáj Trianon (a versailles-i Kis Trianon palota szerintem is giccses egy épület, de azért fájjon a francnak), szóval repülni odáig az annyi, mint nem felejteni hogy az már külföld, így a pártvezér kancellár igazán magyarnak érezheti magát, miközben feltépi ezt a sohasem gyógyuló sebet.

Ennyi lenne a hír szimbolikus-ködösítő értelmezése, ám a valóság ezzel szemben valószínűleg az, hogy a főnök alacsony, széles, és rossz arcú, de egy repülőgépről legalább addig is, lenézhet mindenkire, avagy mindenkit. Mert az régi hobbija neki, a lenézés nála már politikai filozófia (de csak a háttérben elkövetett gazdasági  haszonszerzés után - hiszen tudjuk ezt az állami filozófustól, hogy ami korrupciónak látszik, az maga a politikai lényeg náluk). 
Ráadásul a repülés az menő, a felcsúti meg Európában már nem menő, szóval kompenzál is, hogy van ám neki hatalma, mai (valami egészen perverz isten kegyelméből) alattvalói, akik hatalmi gőgjét szónélkül benyelik, sőt sokszor kifejezetten bírják.

Az meg már csak hab a torkán, hogy ez az alak meg a hűbéresei katonai csapatszállítónak nevezett gépekkel repkednek, amikkel így viszont katonák a legritkábban. De hát ők tényleg annyira az önostorozó puritánságig szerények, hogy direkt nem tartanak kormánygépeket. A rohadt Kádárnak meg különvonata is volt, ami nekik tökre nincs, bár lehet hogy igény az volna rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése