2022. november 27., vasárnap

Vasárnap van, de minek?

A szombat tényleg nem számított, valami kihalást okozó esemény lehetett tegnap estére virradóan. Hívhatjuk kisvárosiasságnak, csak olyan csúnyán ragozott egy szó, hogy jé, de mégis. Mert egy nagyvárosban a szombat este még akkor is mozgalmas, ha hideg van, sötét, esik vagy megjöttek a marslakók (sőt ez utóbbi esetben igazán mozgalmas csak), de egy átlagos városban is emberek találhatók az utcán, járművek meg ilyesmik, és a civilizáció jelenlétére nem csak az utal, hogy valaki égve felejtette a közvilágítást.

Márpedig tegnap este, midőn dolgozni haladtam egy géperejű járművel (busz volt, asszem elektromos, bár nem mutatkozott be) nemigen láttam élő embereket az utcákon. Aztán jött a buszállomás, ami nagy, nagyon modern és igencsak kivilágított, és elvileg arra szolgál, hogy elossza a tömegközlekedni szerető/kénytelen lakónépességet. Ehhez képest két dolog nem volt a buszállomáson: buszok, és emberek. Az most nem világos (az ottani fényár ellenére sem), hogy most azért nincsenek emberek olyankor, mert nem járnak már buszok se (szombat este, fél kilenc után), vagy a buszok még próbálkoztak egy darabig, csak aztán senkinek sem kellettek, úgyhogy szomorkásan visszakullogtak a garázstelepükre, vagy hogy hívják az ilyesmit az akik.

Szerintem az utóbbi, elvégre én is egy buszon ültem, így abban a két percben, míg áthaladtunk az állomáson, legalább egy busz volt ott, ám azon is csak két ember, a sofőr, meg még valaki, feltehetően én, hiszen határozottan érzékelni véltem a szituációt, és nem távolbalátás által, transzban. Amúgy is, mitől lenne transzban az ember egy éjszakai műszak felé tartva, bár már eléggé  belaktam a labort, volt tea, kávé, rizottó és Pogues, ha már emberekkel ott sem igen lehetett találkozni. De ma estér készülnék valami rendes desszerttel is, elvégre most épp a vasárnap nem számít. (És persze karácsonykor, szenteste is ez lesz a program, akkor majd viszek valami instant stílenahtot, fahéjasat gondolom, nem tudom, olyat még nem ettem. Csak szakszerűen hangzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése