2022. november 8., kedd

Szerencsemosdatás

Egyszerű lélek vagyok, csak azt csinálom bonyolultam, amit nagyon nem kéne. A jelszóm például bárhol: jelszo, a PIN-kódom 1234 (csak a telefonomon nem, az valami négy, egyáltalán nem szépen sorba rendezett szám, nem is bírom megjegyezni, úgyhogy a telefonomat hat  éve nem merem kikapcsolni), és az egyszerűség kedvéért az utcanév meg a házszám esetemben ugyanaz . 48, és nem, nem engedek belőle!

A lottószámaim ellenben: 𝝅, √2, £9.99, 2/3 és a másodfokú egyenlet megoldóképlete. Ezeket nyilván sose húzzák ki, legalább is nem ebben a tér-idő kontinuumban, és nekem épp ez a szerencsém, ugyanis egyáltalán nem lottózom. A nem lottózás pedig eleve takarékos, mert megspórol vele az ember egy adag pénzt, valamint heti egy idegeskedést, különösen ha állandó számai vannak.

Persze nem mindenki ilyen előrelátó, például Manyikámék a félemeletről nem csak hogy állandó számokkal ( a macskáik születési és halálozási sorrendje) lottóznak, de rendszeresen vesznek a postán horoszkópos sorsjegyet is. De valószínűleg az a sorsuk, hogy ne nyerjenek velük soha, pedig Manyikáné (született Lajos) a múltkor már Vízöntőset is vett, pedig szerinte  vízöntés az egy szabadkőműves szimbólum.
Márpedig Lajos negyvenhat évig volt kőműves (ebből negyvenkettőt, mint Manyika férje), és egy percre sem érezte magát szabadnak, és titkos társaságnak is csak akkor volt tagja, mikor a Jenővel titokban házi törkölyt ittak a falazás előtt, csak hogy ne egymás fejéhez vágják a téglákat, nagy életérzésükben. Mondjuk a törkölytől kicsit szabadnak érezte magát, de a valódi, jól megérdemelthez azért kellene már egy komolyabb nyeremény. A szomszédból a Vili is nyert a múltkor háromezret a Szuper Mega 2000 Euró Dzsekpoton, bár hamar kiderült, hogy az összeg nem euróban, hanem forintban értendő, mínusz adók és járulékok. Így aztán a Vili is csak egy jobb üveg bort vett belőle tudni, amit hazafelé a parkban ivott meg, hogy élete páriája ne hányjon a szemére, neheztelés végett.

Én például ezért sem lottózom. Meg mert valaki előbb utóbb biztos lenyúlná a menő számaimat, pedig nagyon trendiek. Igaz ma már nem divatos a trendi, hanem a retró az, de erről majd máskor.

fortunaweb.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése