2022. november 5., szombat

Senki nincsen?

Varga Jutka néni, a Párt Brüsszeli Ökle, mellékállásban miniszter azt nyilatkozta, hogy többet lenne a családjával, mert politikus még lehet később is, de a kölkök most kicsik. Ez igen dicséretes hozzáállás, de akkor miért is miniszter? Lehetne, mittomén jogtanácsos valami nagy multicég haza lerakatánál, jóval kevesebb kötöttség mellett, összejöhetne ott is egy kvázi-miniszteri fizu, csak ugye nem lenne az a közfigyelem, amit nyilvánvalóan élvez, mint általában a fészbukos lájkvadászok. A hatalom azért tényleg keménydrog, de még a hatalom érzete is. Hisz hiába mondja Jutka néni, hogy ő neki számára fontos a Haza szolgálatának dicsőség dolga, mikor csak a főnökét szolgálja, a pártvezér és kancellárt, és idáig miniszterkedése alkalmából eddig egyetlen önálló gondolatot nem hallottunk tőle. Pusztán felmondta az unalomig recitált kétbites kommunikációs paneleket, hogy Brüsszel rossz, ők jók, háború rossz, béke jó, négy láb jó, két láb meg...

Szóval tényleg többre menne ha jobban koncentrálna  a gyerekeire, jobban járnának vele ők is, az ország is, na nem mintha nem lenne helyette azonnal egy újabb kesztyűsbáb, nyilván sokan vannak még raktáron a Központi Káderellátóban. Na jó, lehet hogy nem olyan sokan, de néhányan biztos, talán még fideszes fülbevalójuk is van, mint például a Kösságelnökasszonnak.

De ami vicces Jutka néniben az az, hogy következetesen konzervatívnak nevezi magát. Nem merem azt írni, hogy tekinti, hisz nyilvánvalóan okos, azaz pontosan tudja, hogy az a fajta, demagógiával bőven megszórt ócska (hisz olcsó) populizmus, amit pártja és kormánya tol, az minden, csak nem konzervativizmus. De még csak nem is jobboldaliság, ők egyszerűen nem tartoznak oldalhoz, vagy ha mindenképp mondani kell valamit, akkor a felcsútisták hatalomoldaliak, de mondom, a hatalomnak már az érzete is keménydrog. Kokainnal felütve meg pláne, kérdezzék csak meg Borkai vagy Habony nertársakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése