2022. november 2., szerda

Noném et Ország

Bájersó Zsót sóműsorában mondta a Smittmária alakú régebben még történész, hogy a németek akkora Amerika-csicskák, hogy Németország már nincs is. Ha nincs hát nincs, nekem nem hiányzik, bár él arra pár ismerősöm, de ők meg biztos tudnak angolul, ha csicskulni kell az amerikaiakhoz főleg, Magam meg egyszer jártam Németországban, bár lehet hogy Hollandia volt, a fene se emlékszik már rá, de az biztos, hogy németül beszéltek ott Koppenhágában, mer' nem értettem. (Mondjuk ezzel voltam így párszor Angliában is, szóval valószínű, hogy London csak részlegesen Anglia, Brixton meg mondjuk Londont is csak nyomokban tartalmaz, főleg piros emeletes buszok formájában.)

Nade a németek. Az itten nagy követük (biztos van egy kisebb is tartalékban, de ő rendszerint nem nyilatkozik) felhítta a férjét neki, hogy ott Berlinben hogy látszik a dolog, megvan-e még a körülötte ország, aminek elvileg a fővárosa. A pasi meg azt mondta hogy ja, sőt még embereket is lát az utcán, akik épp nem fosztogatnak, hanem sétálnak, kávéznak meg ilyenek, ami elég szép teljesítmény egy nem létező ország lakosaitól. Nekik biztos nem szóltak még, a Bájersóék, ami szintén nem csoda, elvégre a bájerek fővárosa München, szóval szarnak ők arra, ha a hülye berliniek szerint mégse szűnt meg Németország.

És jut eszembe, az Egybesült Kirájságban sincs még anarchia, pedig pár napja múlt épp negyvenöt éve, hogy a Sex Pistols (korabeli magyar kommentárokban: A Hat Pisztoly együttes) első, és lényegében egyetlen nagylemezén megígérte az ottani munkásosztálynak, aki azóta is csak a láncait veszíti, de legalább már nincs királynő. (Mondhatni egy királynő nélküli királynőség van, ez a Károly ez nem eléggé uralkodós, vagy csak szerintem öregedett Horthyvá az egykori velszi herceg?)

És akkor most direkt nem az eredeti, de egy elég régi feldolgozás a Megadeth jó korszakából:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése