2016. április 2., szombat

A kincs, ami másoknál van

Ma egészen érintőlegesen belenéztem a Kincs ami nincs című filmbe, megnéznem nyilván nem kellett, én is tudom kívülről, mint majdnem mindenki, de a lényeg csak most esett le. A film slusszpoénja ugyanis az, hogy magukat katonának álcázó fickók lenyúlják a nagy pénzt, egy igazi mesteri rablást hajtva végre. És erről szól igazából az egész.



Az fenti kép a végéről származik, és több gyanús dolog van rajta:

  •      A „katonák”, akik állítólag a Forrestal repülőgép-hordozóról (köznapi elnevezésével anyahajóról) jöttek a szigetre, nem a tengerészet egyenruháját viselik, hanem a (szárazföldi) hadseregét, a főkatona ráadásul mindehhez egy New York Yankees bézbólsapkát, ami nem igazán hiteles.
  •                 Ráadásul a Forrestalt, mely négytagú hajóosztályának első darabja volt, 1954-ben állították szolgálatba és 1993-ban vonták ki, ám 1983-85 között pont javításon és átépítésen esett át. Márpedig a filmeben azt mondják, hogy negyven éve voltak itt a nagy harcok, azaz a filmidő 1984-85, tehát valószínűtlen, hogy a hivatkozott hajó szolgálatban állt volna éppen.
  •                     Az állítólagos „tengerészek” aztán jól láthatóan egy „Coast Guard”, azaz Parti Őrség feliratú és festésű helikopterrel repülnek el az állítólagos anyahajóra, márpedig az egy másik egység, és mit is keresne a parti őrség egy óceán közepén fekvő kis (lakatlannak gondolt) szigetnél?

Aztán már a helikopteren a tettestársak elégedetten számolgatják a pénzt, megtalálják a kis törzsi szobrot, és a parancsnok-féle azt mondja a másiknak, hogy ha visszaértek, küldje el az etnográfiai (!) múzeumnak. Na ja, egy anyahajóról, a nyílt óceánról. Nyilvánvaló, hogy nincs semmiféle anyahajó, valami szárazföld felé tartanak.

Az akciót ugyanakkor jó előkészítették, az állítólagos katonák tudnak Terence Hill nagybácsijáról, nyilván kiverték belőle az infókat, vagy lefizették, aztán a háttérben megvárták, míg hőseink kikaparják nekik a gesztenyét, aztán eljátszották a haditengerészetet,és leléptek a pénzzel. És én ezt huszon évig nem vettem észre! Mit  mondjak, ügyes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése