2016. április 11., hétfő

Vásár, nap

Amikor rogánkrumpli bejelentette hogy eltörlik a kötelező vasárnapi zárva tartást, azt mondta eredetileg is arra gondoltak, hogy a bevezetés után várnak egy évet és aztán, mikor már tisztán látnak, majd eldöntik marad-e? Na ja. Pont mikor Lajos bácsi, a falu ünnepelt alkoholistája, az árokban fekve, egy biciklivel a nyakában, akadozó nyelvvel bizonygatja, hogy ő ezt már eleve így tervezte. Reggel meghúzta a pálinkásüveget és azt mondta magának: „Máma reggel legkésőbb délig összehányom magam, a kétórási busz meg az árokban talál már, de nem látom tisztán, hogy a kettő között fogok-e nótázni?”

Nagyjából ennyire hiteles az őfelsége személye körüli miniszter dumája is, hisz mindenki látja, hogy kissé beszartak egy esetleges népszavazástól, de hát nem is vártunk mást, rogán valószínűleg már akkor is hazudik, amikor kérdez. Persze a kurvagyorsan benyújtott törvényjavaslatban sincs egy hiteles mondat sem, valami olyasmivel érvelnek, hogy de hát lenne ez a migránsos-betelepítéses népszavazás, és ilyen történelmi pillanatban nem lehet holmi boltzáras kérdéssel terhelni a népet. Mert a nép  nyilván olyan hülye, hogy két kérdésre nem tud egymás után válaszolni, csoda hogy a nép nem hal éhen, pedig evés közben a rágást és a nyelést is meg kell oldania összehangoltan, arról nem is beszélve, hogy közben meg levegőt is vesz, meg néz a szemeivel neki.


De a fideszkádéenpé (s külön semjénzsolt) nyilván magából indul ki, nekik tényleg kétbites az agyuk. És így legalább nem kell külön megjegyezni, melyik nap nincsenek is nyitva a hiperszupermarketek, lehet menni vasárnap is. Mise, aztán teszkó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése