2016. április 7., csütörtök

Darth Führer

Május elseje egészen felháborító módon május elsejére esik, akarom mondani vasárnapra, vagyis nem lesz belőle hosszú hétvége, pedig. Ha már ugye a munka ünnepe, akkor a minimum, hogy munkanapon kell ünnepelni, vasárnap a pihenés ünnepe van, ráadásul hetente, nem szép egy május elsejétől, hogy rátelepszik. A munka ünnepe legyen tehát a május elsejét követő első hétfő, kivéve ha az húsvét, mert akkor  legyen a péntek.

Hisz az ünnepnapok legfőbb, és ez esetben gyakorlatilag egyetlen értelme, hogy olyankor nem kell dolgozni, nem kell a munkahelyünkön tartózkodni, és nem kell azt hallgatni, ahogy középkorú nők megbeszélik, hol olcsóbb a kínai edzőcipő. E helyett lehet bélyegeket válogatni,  főzni valami csípőset, összeesküvés elméleteket olvasgatni vagy nagyívű szöveget írni arról, mi a zeitgeist gestaltja, illetve van-e neki olyan. Ha már a kínai edzőcipők ár-összehasonlítása nem érdekel.

A legjobbak persze a csípős bélyegekről szóló összeesküvés-elméletek, bár olyannal még nam találkoztam. Ma viszont valami podcastot hallgattam (most tényleg nincs meg a link), ahol már megint azon rágódtak, hogy nem is járt ember a Holdon, az egészet Stanley Kubrick forgatta az amerikai kormány megbízásából. Pedig ez egy marhaság.
Tény, hogy jártak emberek a holdon, Kubricknak csak azért kellett egy stúdióban leforgatnia újra az egészet, mer az eredeti felvételeken látszik egy horogkeresztes épület is. Hisz, mint az Iron Sky című dokumentumfilmből tudjuk, a Hold lakott, nácik élnek ott, meg is lepődtek az Apollo-11 űrhajósai, amikor rájöttek, hogy a Negyedik Birodalomban landoltak.
Még szerencse, hogy a holdbéli nácik már annyira alkalmazkodtak az egyhatod gravitációhoz, hogy úgysem tudnák lerohanni a Földet, de a saját területüket azért meg tudják védeni, ezért nem járt több mint negyven éve egy expedíció sem arra. A náciknak ugyanis ufó-technológiájuk van, a Hold sötét oldalán építenek nekik csillagrombolót a kis szürke idegenek. És az ő sötét szövetségük a fő oka minden gondunknak, miattuk árulnak a sarki boltban romlott tejet, és miattuk nem járnak a magyarok eleget focimeccsre.



Ez pont olyan tudományos tény, mint az, hogy az üres sörösüvegek nézegetése agyrákot okoz, vagy hogy a macskák megérzik a fizetésnapot, és egész este viszkaszért üldöznek. Meg hogy a szentkorona a Nemzeti Bank szívcsakrája, ezért a Várba kell költöztetni, ahonnan jobban ellát a szíriuszig, ahonnan a hunszittya déenes a piramisok felé csavarodik a kelta újévkor néha. Lényeg, hogy az embernek legyen egy világos és koherens világképe.


És lásson át a gaz összeesküvéseken, hisz attól, hogy valaki paranoid, még lehet hogy tényleg üldözik. És az űrnácik direkt vasárnapra teszik május elsejét, hogy aztán kacaghassanak rajtunk, sátánian, naná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése