2016. április 6., szerda

Nép, savazás

Kissé bajban van a fideszkádéenpé ezekkel a népszavazásokkal. Egyfelől a kommenisták mégis gyűjthetik az aláírásokat, egy olyan népszavazásért, ahol végre lenne esélye a sikernek, közben meg pártunk és kormányunk nem nagyon pattoghat már a Nagy Kvótaellenes (Migráncsok Haza!) Népszavazáson, melyet saját kérésére maga kezdeményezett, egy derűs, napfényes rendkívüli sajtótájékoztató keretében. Mert az a rohadt EU már megint keresztbe tett a szabadságharcosoknak, mikor megállapodott arról, hogy nem is lesz kvóta. Pedig ez a kvóta igen jól hangzott, olyan idegen szó, ha nagyon akarjuk lehet kicsit zsidós is, jól lehetett hergelni vele a törzsökös pörköltbajszúakat, meg  a sámándoboló tarsolylemezeseket. Erre a hülye brüsszel (vagy ki) lefújja az egészet. Halvány reménysugár a fideszkádéenpé  rezsiharcosainak, hogy hátha mégis lesz valami hasonló, kósa elvtárs például már gyakorolja az állandó éberséget. Elég ha a Junkers nevű ellenséges áskálódó másnaposabban kel a szokásosnál, és a kósa elvtárs már nyújtja is be egyéni indítványát a terrorizmus valamint a lábszag elleni rendkívüli intézkedésekről valamint a miniszterelnök csalhatatlanságáról, salátatörvény-javaslatként. Ezzel együtt a nagy kormány-szimpátiatüntetés (régi nevén: népszavazás) szénája épp nem áll jól, a végén még be kell vetni a békemenetet, egy bayerzsolt tokájától már csak megretten az unió.

Pedig már országszerte nagy volt az izgalom, egykori kohászok reggelente remegő kézzel nyúltak a felesért, hogy mikor mehetnek már a terroristák ellen népszavazni, erről folyt a szó iskolákban, templomokban és a kötött pályás közlekedés járművein, mindenki a Nagy Szavazást várta, most meg lehet, hogy nem is lesz. A falvakban és városokban spontán szavazóköröket alakítottak a nemzeti érzelmű parasztok és munkások, szövetségben a keresztény-konzervatív újságíró-elittel, ők valószínűleg mindenképp megtartják majd népszavazásukat, melyre hivatkozva a fideszkádéenpé frakciója kemény hangú felhívásban kérné a fideszkádéenpé kormánytól az azonnali cselekvés megkezdésének tervezésről szóló határozati javaslat előzetes változata tervezetének beterjesztését, az operatív és dinamikus honvédelem jegyében.

(Mellékszál: A elmúlt időszak legjobb képe volt, ahol a sok egyenruhás zsírfej körülüli a felcsútit, és mindenki jegyzetel egy-egy noteszba! Laptop pl. senkinél sincs, 2016-ban ezek még mindig csúcstechnikájú golyóstollal dolgoznak, és bőrkötéses mappákban firkálgatnak dokumentumokra. Értem én, hogy ha ledobják az atomot, csak golyóstoll lesz, félfamentes papír, meg gőzmozdony, de addig is, tegyék félre a postagalambot, meg a lovasfutárt, és használják azt a rohadt technológiát, és kicsit értsenek hozzá. Akkor talán nem kapnak idegrohamot egy túlterhelt szervertől, és nem vizionálnak rögtön kiberháborút, amiről meg amúgy is annyit tudnak, hogy olyat pattanásos kamaszok meg bajuszos arabok szoktak csinálni, tévésorozatokban főleg.)


Szóval lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról is, de a migráncsost azt mindenképpen meg kellene tartani, elvégre az nem lehet, hogy Irénke, a „Nyírő-Wass Cécile Irodalmi Polgári Kör” nótafája hiába csináltatott minden tagnak Obama Bin Ladenes pólókat. Ráadásul, ha elmaradna a történelmi jelentőségű voksolás, a New-York – Tel-Aviv tengely röhögne a markába, ami egy tengelytől – lássuk be – mégis csak elég fura.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése