2016. április 17., vasárnap

Vásárnap

Ez a vasárnapi nyitva tartás valóban remek dolog, reggel fél hatkor a helyi teszkóban kétszer annyi takarító volt, mint vásárló. Nagyjából hat. És nem jött nekem a menetrend szerinti tahó, aki csak az aznapi negyvenkét doboz söréért ugrott le, meg hogy áttolja néhány ember lábán a bevásárlókocsiját, elvégre ennyi sörhöz kell a kondi. Valamint nem fedezte senki teljes testtel a joghurtokat, elmélyült válogatást színlelve. Mert hiszen mindig van egy gyanakvó lélek, aki venne két karton gyümölcsjoghurtot, de egyenként ellenőrzi le  poharakon a szavatossági időt, majd mikor végzett, rájön hogy mégsem epreset akar, hanem málnás-kolbászosat, és kezdi elölről.

Plusz nincs sor a  pénztárnál, így aztán nem áll pont előttem a fazon, akinek van klubkártyája és mindjárt megkeresi, áfás számlát akar, de nem tudja hogy írják a bétéje nevét (és telefonos segítséget kér), valamint kártyával fizet, de nincs rajta elég pénz, ezért elkezd kotorni a másfél kiló aprópénze között, és zárásként felháborodottan a pénztáros főnökét követeli, hogy miért nem akciós a vécékefe, mikor ő megbízható forrásból tudja hogy de, neki már a nagyanyja is egy teszkóssal járt lánykorában, és egyébként is töröljék ki a vécékeféjükkel, inkább nem kell, majd inkább kinyalja otthon a fajanszot, csak hogy boldogok legyenek a mocsok kapitalisták.
Na ez most nincs.



És ehhez kell ez a vasárnapi nyitva tartás, mert a szombat reggel valahogy nem volt ugyanilyen nyugis, szombaton még mindenki korán, frissen vidáman megy letudni a hétvégi bevásárlást, hogy aztán nyugodtan lehessen heverészni, tudatmódosítani vagy magánéletet magánélni. De vasárnap nyilván másnaposak, csak simán későn feküdtek le, csak most fekszenek le, esetleg képesek két napra is vásárolni, ami azért nagy kihívás. Vagy csak nem akarnak mise előtt ilyen anyagias dolgokkal foglalkozni, mint a vásárlás. Mind a hárman.

Nekem amúgy a zárva tartás sem okozott gondot, három kisbolt is van a környéken (három perc sétára) ami nyitva volt eddig is vasárnap, de ha öt percet is hajlandó voltam sétálni, akkor még három. És a kisboltokban van minden, csak nincs választék. Úgy értem, mindenféle árut taranak, de sokból csak egyfélét. Kétféle liszt, négyféle sör, háromféle mosogatószer, de ezek mellett van az olajbogyó, a kókuszreszelék, a sajt. Én a múltkor az egyik garázsboltban majdnem viccből kérdeztem meg, van-e wasabi, és elém tettek egy kis üveggel. A wasabiból.

Szóval mindegy is, van e teszkó meg spár vasárnap, olyankor elég nekem pár friss zsemle vagy pogácsa, jó, volt már olyan hogy friss laptop kellett gyorsan, de ez azért ritka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése