2016. április 16., szombat

Pálin (mert nem becézgetjük)

Tállai államtitkár a nemzet (jó, tudom fideszkádéenpéül is: Nemzet) jövőjét a pálinkában látja. Meg a paprikás tokaszalonnában nyilván. E merész kijelentés persze többféleképp is értelmezhető:

 - A pálinka a jellegzetes fejszerkezetű  tállai államtitkár számára már a jelen, ezért beszél baromságokat.

 - Annyira szívás lesz a jövő, hogy csak pálinkával leszünk képesek elviselni, ő mint kormányzati alfőfarok ezt jól tudja. (Vö.: A repülőgép annyira rossz állapotban van, hogy a pilóták csak részegen mernek felszállni vele.)

 - Hallotta, hogy a gyümölcs egészséges, meg azt is hogy romlandó, de pálinka formában sokáig eláll, és mindig fogyasztható. (Plusz a pálinka folyékony télikabát és instant fogmosás, túinvan.)

 - Egyre több a civilizációs betegség, a mindenféle allergia, ezekre is jó megoldás a pálinka. Ihatják lisztérzékenyek, reumások, vegetáriánusok, az allergiát meg nem gyógyítja ugyan, de ha eleget ittunk, már szarunk rá.


Az állami titkár nyilván a „kulturált pálinkafogyasztásra” gondolt, de szerintem olyan nálunk nincs is (nyilván ő maga sem gyakorolja), az nem fogyasztás, csak szagolgatás, lögybölés, sok ezer forint otthagyása egy üveg felpántlikázott  szerves oldószerért, de az nem a pálinkázás. Mert a pálinkázás itthon azt jelenti, hogy Lajos bá’ összeszedi a hullott gyömölcsöt, hullott zöldséget, egérszart, döglött macskát, fél pár gumicsizmát, megküldi rengeteg áfacsalt kristálycukorral, és az ebből lett cefrét lefőzi a Jóska sógor által fürdőkádból és gázbojlerből hegesztett házi készségen. Aztán isznak, látástól vakulásig, a metilalkohol arányától függően konkrétan, vagy csak átvitt értelemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése