2016. április 14., csütörtök

Nyuszi rokonai, barátai, üzletfelei

Megvan a 2024-es olimpiai pályázathoz a nagyon hivatalos, nagyon magyar logó. Az ilyenek leginkább letisztultnak –  és részben pont ettől – könnyen megjegyezhetőnek kell lennie. Kellene. De ez olyan magyarosch-bugrisch lett, mint például az úszóvébé  megakínos plakátjai, vagy a gyorsan kimúlt szintén úszóvébés kabalafigura (fú, leírni is kínos): Bol-Dog.


A 444-en Szily kis elemezte e műalkotást, és arra jutott hogy lényegében egy egyszemű, és ettől persze szomorú cerkófmajmot ábrázol, és nem tudok vitatkozni vele. Esetleg tökön szúrt oroszlánkirály, a szörnyű mjuzikel LSD-vel felütött változatából. De dilettánsnak legalább megbízhatóan dilettáns.

Mert nálunk ez úgy megy, hogy mindenkinek van egy ismerőse, aki épp ahhoz ért (egy egész kicsit), amire pont akkor szükség van, a sok millió Mekk Mester országa vagyunk, valamint megoldjuk okosba’ ha már Marikának/Jolikának/Dzsekszonnak a Hörpintő borozóból úgyis akad egy szakközgazdász/reklámgrafikus/hidegburkoló unokaöccse/dédapja/cellatársa. Állami vezetőknek pedig  eleve sok ismerőse, rokona van, aki megsértődne ha nem őt kérnék fel (illetve elvárja, hogy neki is leessen valami, ha már a Lajos olyan sokra vitte ugye...), minisztériumi főosztályvezetőtől felfelé az ilyen személyek száma a végtelenhez konvergál, egy keményen dolgozó nagyembernek sok éhes szájat kell betömnie, meg sok olyat is, amelyik sokat beszélhetne, ha találna rá okot.

Gyanús, hogy ez nagyjából mindenhol így megy, de azért nem mindegy, hogy egy ország korrupciós indexe a kongóihoz vagy svédországihoz áll-e közelebb, ez legalább annyit elmond a civilizáció folyamatának állásáról, mint az, hogy mennyire pontosak a vonatok, és hogy milyenek rajtuk a vécék.
És persze meg lehet nézni a nagy nemzetközi eseményeket,  milyen volt egy olimpik Londonban, és milyen Szocsiban. (Oké, az egyik téli, a másik nyári volt, bár Putyin azt is meghúzta, hogy országa legnépszerűbb tengerparti nyaralóhelyén rendezett téli olimpiát, nyilván mert ott van a rezidenciája, és nem akart sokat utazni a hokimeccsekre.) Anyagilag amúgy mindkettő rettenetesen túlköltekező volt, mondjuk az oroszok szerintem eleve ilyenre akarták, plusz  londoninak volt a legbénább kabalafigurája, valahol félúton egy spermium és a spongyabobos Plankton között, bár annyiban stílszerű, hogy a spongyabobban Plankton egy geci. Hazai kabalafigurát eddig még nem láttunk, hála az égnek, de nem kétlem, hogy összehoznák az új negatív rekordot, lelkes népünk győzni fog, a miénk szánalmasabb lesz az angolnál is. És nyilván pulialapú.


Még jó hogy nem fogunk 2024-ben olimpiádot rendezni, legalábbis remélem, főleg a hazai lopási arányt ismerve. Bár mint tudjuk, egy Kongó-vasút építkezésnél nem lehet eleget lopni...

p.s. Ha valaki véletlenül még nem látta volna, így nézett ki Bol-Dog, az ijesztő kabala, mielőtt kimúlt, izé... megboldogult. (A képen amúgy jobbra, a másik nem boldog, szerintem azóta sem.)



4 megjegyzés:

  1. Egy napra csak egy bejegyzést szabad beütemezni, mert légyen bármilyen komoly, időnként fájdalmas a téma, kettő elolvasása után szúró, jobboldali, kevésbé szerencsés esetben kétoldali fájdalom lép fel a nevetéstől.
    Kérem, ez borzasztó!

    VálaszTörlés
  2. Oké, igyekszem, csak elfogyott a fogalmazásgátlóm.
    A grafománia pedig egy súlyos probléma, de már szembenéztem vele. Csak még tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Majd igyekszem naponta jönni, akkor nem lesz baj.

    VálaszTörlés
  4. Helyes, kell a látogatottság, az után fizet a Háttérhatalom. Meg a kis zöld emberkék, a szürkék.

    VálaszTörlés