2016. augusztus 16., kedd

A Jeles Nap

Asszem mégsem kell elmenni népszavazni semmiképp, bár eredetileg az volt a terv, hogy elmegyek, és faszt rajzolok a szavazólapra, nagyot, piros filccel. De inkább mégse, és nem azért mert a normálisabb pártok ezt javasolják, vagy mert legalább öt percet kellene gyalogolni a közeli iskoláig, ahol faszt lehet rajzolni a szavazólapra, pedig pont egy általános iskolában ilyet művelni, legalább is csábító lehetőség.

Ámde a franc se akar asszisztálni a pártvezér és kancellár (avagy a felcsúti nem is olyan kis gömböc) hatalmi arroganciájához, így aztán nem veszek részt egy nagyjából törvénytelen és teljesen értelmetlen, de legalább aljas bohóckodásban, épp elég baj az, hogy – többek között az én pénzemből is – nagyjából tíz milliárdot szórnak el rá.

És egyébként is, október másodika jeles nap, sok mindenről kell megemlékezni akkor, ha pártunk és kormányunk el is hallgatja az e napra eső évfordulókat. Pedig 1604-ben e napon tört ki a Bocskai-felkelés, 1848-ban ekkor mondott le a Batthyány-kormány, a következő évben Klapka ekkor adja át Komárom erődjét az osztrákoknak, 1889 október másodikán rendezik az első Pánamerikai Kongresszust Washingtonban, II. János Pál pápa e napon szólal fel az ENSZ közgyűlésén 1979-ben valamint nálunk a társasházi közgyűlés tavaly pont ekkor döntött az előtér lejárólapozásáról (milyen is lehet egy lejárólap???) és a második emeleten kiégett lépcsőházi izzó cseréjéről (féléves határidővel). Valamint e napon született III.Richárd angol király, Mohandász Karamcsand Gandhi (igen, a Mahatma), Graham Green (az író, nem a színész), Avery Brooks (a Star Trek DS9-ből, meg az Amerikai história X-ből), sőt még Gordon Summer is, aki igazából Sting. A szomszéd macskájáról nem is beszélve, a nevét nem tudom, de abból ami áthallatszik valószínűleg Mocskos Dögnek hívják.

Szóval annyi sok dolog van, amiről pont aznap kell megemlékeznem, és akkor még ott van a szokásos vasárnapi takarítás, meg ebédet is kell főznöm, már ha nem elégedek meg a vajas kenyérrel. (Bár ez utóbbit igen változatosan tudom elkészíteni: vajas kenyér uborkával, vajas kenyér tormával, vajas kenyér piros arannyal,  esetleg vajas kenyér még egy vajas kenyérrel és sajttal, kethcuppal meg uborkával – ez lenne a Big McVajas.)

Vagyis ennyi dolog mellett teljesen reménytelen, hogy egy népszavazást is be tudjak passzírozni a napirendembe, de ha valami kormányzati program keretében porszívóznak és felmosnak nálam, meg hoznak egy nagy gombás pizzát (extra feltét: brokkoli), akkor be tudom iktatni a programba, és örömmel megyek el a szavazókörbe faszt rajzolni a lapra. 

2 megjegyzés:

  1. En is csak azert jarok szavazni, mert itt penzbeli buntetes van, ha nem megyunk. Ez a faszrajzolas nekem is piszkalta az agyam, elkepzeltem, amikor meglatjak a szamlalok a jo nagyot.... aztan megsem voltam "diszno", szepen szavaztam. :)

    VálaszTörlés
  2. Én már rajzoltam csúnya dolgokat az egyik "nemzeti konzultációnak" csúfolt direktmarketinges förmedvényre, és vissza is küldtem, ez a minimum, amit pártunk és kormányunk megérdemel.

    VálaszTörlés