2016. augusztus 30., kedd

Elkúria

A Kúria szerint (istenem, milyen kifejező név!) teljesen rendben vannak a kormány plakátjai, nem állítanak hamis tényeket, mert az, hogy egymillió ember akar Líbiából Európába jönni, vagy hogy Brüsszel városnyi bevándorlót akar hozzánk telepíteni, azok nem tényállítások, csak vélemények. (És ez esetben ne ugorjunk túl azon, hogy Brüsszel egy város – Üzenjük a kormánynak: Brüsszel egy város bazmeg! – és egy város nem telepít egy városnyi embert sehová. Véleményem szerint.)

Ha viszont kedvem, no meg pénzem lenne óriásplakátokra, akkor nyilván én is kirakhatnék „Tudta Ön, hogy Orbán Viktor egy hatalommániás fasz?” feliratúakat, hisz ez nem tény, ez vélemény. Mondjuk a személyiségi jogok miatt bele lehetne kötni, de tudjuk, hogy egy közszereplőnek el kell viselnie a vele kapcsolatos véleményeket, nagyobb mértékben mint másnak.

Maradna még az a kifogás, hogy a kiskorúak védelme, hisz egy óriásplakátot ártatlan gyermekek is láthatnak csak úgy az utcán. Nekik meg ugye nem lehet az arcukba tolni valami elfogadhatatlan trágárságot, mondjuk hogy „Orbán Viktor”.


De komolyra fordítva, régóta zajlik az a fajta kormányzati és bírósági jgászkodás, ami kizárólag a törvény szövegét nézni, abból próbálja kiizzadni a saját álláspontját alátámasztó érveket, és pont a törvények szellemére tesz magasról. Meg ránk.

(Uj Pétertől lopva: Abszurdisztán - Hátaztán: 1-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése