2016. augusztus 11., csütörtök

Csak móka és kacagás

„Muszlimokat láttak a Székelyföldön, rájuk hívták a rendőrséget” –olvasom a címet a 444.hu-n és elégedetten elmosolyodok. Igen, ez már valami, Európa egyik legostobább és feltétlenül legundorítóbb kormányzati kampánya végre elérte célját, a „mindenkit gyűlölünk” higítatlan ideológiája íme, a mindennapokban is működik. Külön pikantériája az ügynek, hogy egy kisebbség tagjai rettegnek menekültektől, egy olyan kisebbségé, melyből sokan menekültek, szöktek át a határon, egy ocsmány diktatúra elől menekülve, mint arra bizonyos kor felett még elég sokan emlékszünk.
És persze van slusszpoén is, a muszlim viseletben egy étterembe betérő család turistaként érkezett a szép tájairól, meg ööö... vendégszeretetéről híres vidékre, ezt a hibát még egyszer biztosan nem követik el.

És pont ez után futok bele egy előző napi hírbe, miszerint egy székelyföldi faluban a falunapokat érdekes, paródiának meghirdetett előadással színesítették. Konkrétan migránsvadászatot és szír menekültek kitoloncolását adták elő a vidám helyi fiatalok, olyan felejthetetlen poénokkal, mint egy „Ice Cream Syria” feliratú teherautó szerepeltetésével, finom utalással arra 71 szerencsétlenre, akik egy Magyarországról indult hűtőkocsi rakterében fulladtak meg, tavaly ilyenkor.
A falu neve egyébként Kommandó, nomen est omen, de remélem Pogrom, Halálbrigád és Kivégzőosztag nevű falvak nincsenek arrafelé, vagy ha igen, nem tartanak falunapot, megfelelni igyekezvén nevüknek.

Különben láthatnánk majd pajkos ifjakat SS egyenruhában, tréfás bevagonírozást imitálni, vagy ha már Románia, bevonulhatna a faluba a Vasgárda (vidám fúvószene, oldalt a lányok virággal integetnek), de ha az nem jó, akkor horthy miklós fehér lovon, amolyan semjénzsolt utánzatként. Hisz ezt a szírekre vadászó, vonatra tuszkolós falunapot is bírták humorérzékkel a helyiek, a tudósítások szerint a gyerekek is élvezték, Bemelegítésként nyilván legyek szárnyát tépkedték ki, kreatív kézműves-foglalkozás  keretében...

Kommandó polgármestere (ez már milyen hülyén hangzik, egy kommandónak parancsnoka legyen baszki!) persze azóta már nagyon elnézést kért, ezzel együtt nincsenek kétségeim, hogy a helyiek hogy fognak majd levélben szavazni a népi savazáson. Rosszul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése