2016. október 3., hétfő

A népművészet ifjú mesterei

Szerencsére érvénytelen lett a népuszítás, több mint tízmilliárdba fájt ez nekünk, és ugyanott tartunk, mint előtte. A pártvezér és kancellár ugyanis kijelentette, hogy bármi lesz, ők majd alkotnak róla törvényt, na most ezt mindenféle szavazósdi, meg a fent említett milliárdok nélkül is megtehették volna, ergo: szarnak ők a menekültkérdésre, el kellet terelni a figyelmet a szocik boltbezárós népszavazási kezdeményezéséről, arról, hogy kormányzás helyett csak a magánbirodalmaikat építgetik, és ha már így esett. haveri cégeknek lecsorgott pár milliárd, hisz egy, csak egy reklámcég van szerte a világon, a rogán szomszédjáé.

Viszont legalább született egy új népművészeti ág. Eddig volt a fafaragás, a hímzés, a köcsögkészítés meg a nohaborral gajdolás, de most erősen felsorakozott az érvénytelen szavazás. A választási bigottság szerint ugyan törvényellenes lefotózni a szavazólapot, de ez faszság, hisz mindenkinek joga van dokumentálni, sőt közhírré tenni a saját választását, jogellenes csak az lenne, ha máséval tenné. (A választási bigottok szerint egyébként vasárnap felcsúti kisvasutat fényképezni is törvénytelen, meg a Kossuth téren gyülekezni, még jó, hogy a jeles testületet már senki nem veszi komolyan, szóval tiltsák be a napnyugtát is, attól még sötét lesz.)

Az interhálón megjelenő műalkotások a szigorú-fenyítőtől a viccesen át a pornográfig terjednek, magam, ha nem undorodtam volna a szavazókörbe való elfáradástól, az utóbbit választottam volna, mint azt már megírtam. De hát nem mentem, egyébként is folyik az orrom, fáj a torkom, vagy a torkom folyik, mert az orrom már fáj a dörgöléstől, az ember ne legyen párkapcsolatban, mert elkapja az ilyen könnyű lefolyású takonyrohamot, amibe nem hal bele, de aludni vacakul lehet tőle.

De a népsavazás eredménytelensége jól esik kamillateával, a legjobbak meg azok a népművészek, akik kisollóval kivágták az igen és nem köröket tartalmazó részt, hogy akkor ebből csináljon nemet a tisztelt kormánypárti/rosszabbikos szavazatszámláló kolléga. Ezüstérmes a szavazólapból kishajót hajtogatás, és a dobogóra felfért még a lap mellé kisesszét mellékelő versenyző, aki politikai credóját és egyben leendő akadémiai székfoglalójának vázlatát szánta olvasnivalóul a feltehetően unatkozó bizottságnak. Mondjuk valami pornóképet még mellékelhetett volna hozzá, a művészi totalitás jegyében, de majd legközelebb. És egyelőre (szerencsére) nem érkezett hír arról, hogy bárki is beleszart volna a borítékba, amely performansz az akcionalista művészet kontextusában erős gesztusnak számítana, de ezt tényleg nem kívánjuk egyetlen szavazatszámlálónk, még a fideszkádéenpéseknek sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése