2016. október 18., kedd

No Bel

Olvasom, hogy Dylan kapta az irodalmi nóbelt (állítólag rövid ó, de egy ekkora díjnak nem lehet ilyen rossz hejesírása). A Dylan Thomas egyébként rég megérdemelte már. A Bob. Mondtam is, nem tudtam róla, hogy énekelt, pedig láttam a sírját londonban, egészen a vesztminszterben van, temetve mármint. Költőnek az volt, költött, én is emlékszek pár versére csak most nem jutnak eszembe. 

A világ nem bírja a költőket, mosónő az anyjuk, meghalnak a szabadságért, szifiliszt kapnak meg kevés honoráriumot, nekik térkép e táj, vagy ha nem, el vannak hurcolva, végleg. A maradék költők lakótelepen laknak, közértes élményeiket formálják lírává, érettségi bizottságokban töltik a középkorukat, de legalább egyszer Jesolóban félpanzió.

Nekik kellene a nóbeldíj, a Dylan Thomas bob, az nem szorul rá, elég híres, elég gazdag, igen öreg már, minek neki a sokmillió svéd korona, nem csoda hogy bujkál előle. (Egy svéd koronával ellennék, hordanám meg minden, de sokmillió az olyan, hogy a huszonhármas busz sem tudna bekanyarodni, akkor meg hogy megyek dolgozni?)

Amúgy amíg Salman Rhusdie nem kapja meg a díjat, viccnek tekintem az egészet. (Kurt Vonnegut és John Updike sem kapta meg, Anthony Burgess sem, csak hogy a kedvenc angol nyelvű szerzőimet emlegessem), szóval a svéd akadémikusok vagy igyanak kevesebbet, vagy olvassanak jobbakat, de valaamit tegyenek már.

3 megjegyzés:

  1. "A világ nem bírja a költőket, mosónő az anyjuk, meghalnak a szabadságért, szifiliszt kapnak meg kevés honoráriumot, nekik térkép e táj, vagy ha nem, el vannak hurcolva, végleg. A maradék költők lakótelepen laknak, közértes élményeiket formálják lírává, érettségi bizottságokban töltik a középkorukat, de legalább egyszer Jesolóban félpanzió." - ezt elteszem ;) m.

    VálaszTörlés
  2. Kösz, jól esik ha klasszicizálnak. De engem idézni nálam, az olyan mint meglátogatni, és hozni nekem a főztömből. Vagyis remek.

    VálaszTörlés
  3. :) hát de valahogy mutatnom kellett, hogy melyik részről is van szó!

    VálaszTörlés