2017. március 1., szerda

A világ állása négy és fél epizódban

Oké, Thea kívánságra írok, de tényleg zsinórban három betegség tett padlóra. (Egyszer még kórházban is voltam! Másfél-két órát, de engem már a legkisebb hospitalizáció is kicsinál. De ennyit a világ igazán érdekes dolgairól...)

1. Amúgy meg a világban főleg politika van, arról most nincs véleményem, egy trumplit tovább gyalázni, vagy pénztáros lőrincen röhögni, az nem bír sportértékkel.
A világban felénk viszont nem lesznek limpiák, ami jó, elbasszák a rengeteg pénzt másra az jó, de főleg magukra, az rossz.Ha én tehetném magamra, az persze jó lenne, bár nem vagyok biztos benne mit is vennék, valószínúleg sok csokis kekszet meg egy repülőgép-anyahajót a Balatonra, és ha még maradna, kaparós sorsjegyet (úgy három tonna vegyesre gondolok) befektetési alapnak.

2. Kulturálisan kiosztották az oszkár-díjakat, de az se fontos, az oszkár-díjki osztás az csak annyi, hogy a nők valamit villantanak, a faszik meg azt hiszik, hogy a tényleg kúl, ha borostásak a szmokinghoz, a filmek szempontjából közepesen nagyon érdektelen az egész, a világ aktuálisan legjobb filmje úgyis biztos valami japán tini-darabolós kannibál anime, csak sose látok majd, főleg mert utálom az ilyesmit.
A világ második legjobb filmje meg szovjet-oroszországban játszódhat, ahol ufók támadják meg a szimbolikus sármezőket, miközben a konkrét téltől náthás lesz az összes alien és elmarad az invázió. Ezt a filmet persze egy francia rendező jegyzi, lengyel színészek, meg kínai pénz. És nálunk forgatják a Nagyon-Alacsony-Tátrában (ez lenne a Hortobágy), a kínai pénz meg azért kell, mert kurva drága a műhó.

3. A sport világáról érdemes tudni, hogy ott főleg sport van, bár a hírportálok a formaegyes híreket is oda sorolják, amiben nem tudom mi a sport, de azzal ellentétben legalább szeretem. Csak nem várom.
Sporthír az is hogy emberek gyorsan úsznak, meg nagyon verik egymást, ámde kit érdekel az ilyen közvetlen testiség, nem pornó ez kérem!
(Meg lenne a foci, de ott csak addig jutottam, hogy milyen meccs lesz este? Osztrák-magyar. És kivel játszunk?...Én kérek elnézést!)

4. A technológiában érdekes fejlemény, hogy a luxemburgiak befektetnek az űrbányászatba, persze nem bányásznak, csak céget hoznak létre erre, hogy ha valaki befektetne... Mondjuk nem tudom hogy van luxembugrischul az "űrbányászat", de ha a befektetők is így vannak ezzel, nem jósolok nekik túl nagy sikert. És nem tudjuk, hogy lesz-e valaha hyper loop (ilyen váákumos csővasút) Bécs és Budapest között, de ha mégis, küldjenek Sacher-tortát, de csak ha épp Pesten vagyunk, különben Kaposvárig eleve hétszeresére nő a szállítási idő, és még nincs benne  a dombóvári átszállás...

És még sorolhatnám, csak nem értek az üzlethez, nincs érzékem a médiához, távol áll tőlem a tengerhajózás, a kézműves sörök palackozása valamint a kalózrádió-alapítás, jégkrémesstanddal.

De innentől írok majd, ha valakit érdekel, ha már így összefoglaltam a világ nagy dolgait, végre írhatok újra a szívemnek kedves piszlicsáléságokról (de szép szó, istenem...).

1 megjegyzés: