2017. március 23., csütörtök

Rolling Flintstones

Mindenhol nagyot ment a hír, hogy a "vizesvébé" fantázianevű közpénzszivattyú szervezői már annyira elszálltak (izé, mertek nagyot álmodni), hogy a megnyitóünnepségére szeretnék beszervezni a Rolling Stones nevű tánczenekart. Mert ők eredetileg úgy képzelték, hogy na ja, egy vizesvébé az van akkora truváj, mint az olimpia vagy a focivébé, és nem értették, hogy a CNN meg a BBC, meg az egyéb betűszavak (HBO, CIA, CBA, H2O gadnóz) nem akarják élőben közvetíteni a megnyitót, pedig miért is tennék? A rögbi vagy gyeplabda világbajnokság megnyitójaként performált varieté sem kerül a világlapok címoldalára, miként a faköböző liga területi selejtezőjének felvezetése sem, pedig ott a Zenés NDK Ajándékkorsár megy 1985-ből, VHS-en!

Na erre találták ki, hogy akkor legyen a rolligsztónsz, azért már csak idekapcsol a szíenen ha négy szétdrogozott öregember negyvenéves slágerekkel haknizik egyet pesten, becslések szerint kábé fél- egymilliárdért. Pedig ennél is jobb lett volna, ha mondjuk a Beatles jön megnyitni Hosszú Katinkát, jó hát Lennon mondjuk halott (miközben Lenin élt, él és élni fog), de beugorhatna a helyére Elvis, a prézli. Ő állítólag mostanában amúgy is ráér, csak egész ritkán látják egy-egy szupermarketben vagy benzinkútnál.

Úgy tűnik, ha már  nem lesz olimpia, ennél a sportversenynél (ami tehát nem woodstock, nem riói karnevál, nem a brunei szultán szülinapja) már semmi sem drága, nem mintha eddig az lett volna, Bár furcsa hogy akkor már miért nem mondjuk az R.E.M.-et vagy az U2-t próbálják beszervezni, ugyan nekik is van már egy kis naftalinszaguk, de azért a Gördülő Múmiáknál egy generációval fiatalabbak, és egy generációval több ismeri öket. (Mert ugye el bírom képzelni, hogy egy mai tinédzser milyen képet vág, mikor az aggok háza dalárdájának kinéző Jeggerék belevágnak az Ájkengetnó szetiszfeksön kezdetűbe, ami már azelőtt volt sláger, hogy én megszülettem, és amnél a hip-hop feldolgozás remixe is húsz éve ment ki a divatból.

Arról lehet szó, hogy a mai kormánypárti elit kábé leragadt a Stonesnál, az egyujjas agyú főpolgármesternek például ők a kedvencei, meg ha a felcsútit vagy környezetét kérdezik, hog mondjaanak egy híres zenekart, akkor ennyit bírnak kinyögni, taln még hogy Queen, de ugye az sincs már, az Omega meg csak nekik világhírű (és nem nekünk, mert például nekem sem), úgyhogy remek popkulturális műveltségük alapján marad Mick Jagger vagy Karel Gott, de nagyot gurítani csak az előbbivel lehet, bár az utóbbinak van kellemesebben regionális fílingje. Csakhogy Jagger és a többiek már fogatlan oroszlánok, kiskamaszként látták a királynő koronázását, igazi huszadik századi arcok, csak valami furcsa karmikus baki miatt élték meg a husznegyediket is, pedig statisztikailag és orvvosilag egyaránt halottnak kellen lenniük, figyelembe véve az elfogyasztott dohány-pia-drog mennyiségét.


Ehhez képest soknak tűnik a másfél millióv dollárnál induló gázsi, ami persze ennél jóval több lehet, ennyiért lehetne valami szebb, frisebb árut is kapni, jöhetne Shakira például, ő már valamelyik focivébén is vakavakázott, mondhatni rutinja van a testgyakorlás-versengések megnyitásában. 
Vagy hagyják a fenébe az egészet, csináljanak inkább magyar űrprogramot, űrállomással, holdbázissal, bármit csak könyörgöm, ne jöjjön a Rolling Stones! Ennyit nem érnek, hiszen mérgirodalmi Nobel-díjuk sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése