2017. március 20., hétfő

Heti hatos

Van ez a hatoscsatorna nevű trash-TV,  ami annyira trash, hogy egészen felhőtlenül lehet röhögni rajta, ufók, gyógygombák és magyarnóta, meg emberek akik régen, még nyugdíjas koruk előtt tévés műsorvezetők akartak lenni, és most valóta váltják álmaikat. Mindehhez persze az adekvát rémes képi világ, greenboxra rajzolt háttérképek, a "műsorvezető" helyett a kamerába bámuló nyökögő stúdióvendégek, mintha az egkori BpTV alkotói készítenék, de csak miután a rehabon fűvel lehozták őket a piáról. Mert ha az a tévé olyan volt, mintha részeg targoncavezetők készítettték volna (ha már targoncára nem ülhettek részegen,. Ú ugye), akkor a hatoscsatorna egyértelműen befüvezett kozmetikusok termékének tűnik. Ami azért jó, mert így a nézőknek nem kell semmit fogyasztaniuk az élmény érdekében, kicsit úgy van ez, mint a gonzó-újságírás alapelvénél, hogy vagy betépve kell írni és józanul szerkeszteni, vagy józanul írni, de akkor szigorúan betépve szzerkeszteni. Itt is az a helyzet, hogy a műsorkészítők és nézők közül csak az egyik félnek kell elszállnia, és feltéve hogy több nézőjük van mint munkatársuk (ami azért nem száz százalékig biztos), mindenképp így költséghatékonyabb, a népeknek ha nem is teljesen ingyen van a tudatmódosítás, de legalább is sokkal olcsóbban mint a dílernél, százhúsz csatorna között ez is elfér.

Éa a legjobb műsoruk a Hihetetlen című, aminek túpontos a címe, még ha nem is abban az értelemben, ahogy a készítők gondolják. Az egész amúgy az azonos című ufós, összeesküvés-elméletes "újság" (fú, de megkedveltem az idézőjeleket, nyilván a témák okán) promociója, ahol a teljesen hülye "főszerkesztővel" (hiába, óvni kell a szavak eredeti jelentését, ha kell idézőjelekkel) beszélget az öregségére elhülyült dombóvári gábor, akinél innentől és ezért szintén indokolt a nemecsekernői csupa kisbetű. Valami űrállomás-díszletben ülnek, béna ufós YouTube-videókat játsznak be félrefordításokkal teli feliratozásokkal ("nem mi vagyunk az élelmiszerellátás alján" -  ez gondolom tápláléklánc akart lenni), aztán úgy kommentálják őket, mintha a BBC News oknyomozó riportjai lennének.

Ma például túl korán ébredtem, így reggel öt és hat között (azért még az ágyból) végigélvezhettem a legutóbbi epizódot, hol hót komoly arccal elemzték végig a közismert tényeket, melyek szerint az a Holdon idegen bázisok vannak (pedig mint tudjuk azok csak Negyedik Birodalom nácijai), a jenkik már a hatvanas évek végétől járnak a Marsra (ahol meg nekünk vannak bázisaink, persze idegen technológiával építettük őket), fiatal korában Obama is többször járt a Marson, bár az nem derül mi a francnak. Az 51-es  körzetben mindeféle titkos projekteken dolgoznak, teleportáció, jövőbelátás, aztán vannak még az illuminátusok, a titkos világkormány titkos űrháborúi, meg néhán frusztrált futóbolond, akik homevideókon bizonygatják, hogy kis szürke idegenk, meg hogy kétszer is jártak a Marson.

A műsor amúgy maximum fél óráig élvezhető (miközben kétszer olyan hosszú), addig lehet felhőtlenül röhögni rajta, aztán vagy elunja az ember, vagy már dühíti ez szomorú szellemi sötétség, de mindenképpen fájdalmat okoz. Úgyhogy én javasonlám is a heti egy órás adás helyett a heti kétszer fél órát a szórakoztató faktor optimalizálása érdekében. Valamint erősen hiányoltam az eddig látott adáskból a zsidó szálat, rendes összeesküvés-elméletek nem nélkülözhetik a kódolt antiszemitizmus, bár szerintem a kódolatlanra is lenne fogyasztói igény.
És mivel nyilvánvaló hogy az alkotók (különösen a főszerkessztő fószer) úgy kattantak be, hogy túl sok sci-fit néztek és egy idő után kezdték elhinni őket, javaslom tovább a Dr. Who beemelését is a felhasznált dokumentumok közé. Pláne mert rém unalmas már azt a sok borzalmas akcentusú amerikai bunkót hallgatni a pixeles jutyúb videóikon. Szálljanak már le azok a kurva ufók Londonban is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése