2017. március 17., péntek

Csatornatöltelék

Most vettem észre, hogy vagy tucatnyival több tévécsatrnám lett, ha jól látom főleg az endivaja-kábeltévéket kellett benomnia a szolgáltatónak a többi mellé, még jó hogy nem helyett, sosem lehet tudni mit vettek volna ki.
Persze vicces, hogy van százhúsz tévécsatornám, abból nézek ötöt, meg időnkét végigzongorázom a filmcsatornákat, abból is van öt, a többi meg tőlem mehet a fenébe, a hat sportcsatorna példul csak útban van. a közszolgálatinak csúfolt állami fos szerencsére nem, mert azok vannak valahol 1-től 9-ig, én meg eleve nem ütök be egyjegyű számot, mondjuk nem is félek éjszakánként a migránsoktól meg Sorostól, sőt egy civil szervezet mellé is le merek ülni a buszon, nem tartok tőle hogy megkésel aztán feljelent.

És nem lehet csökkenteni a csatornaszámot, csomagban vannak ráadásul sávosan mint valami progresszív adórendszer, és amiket én nézek, azok mind a legnagyobb csomagban vannak, úgyhogy azt veszem, bár asszem csak pár száz forinttal több mint a sokkal kisebb közepes.

Most viszont olyan csodákat raktak bele mint az IzauraTV, aminek már a címe is annyira ijesztő (avagy annyira kínos gyerekkori emlékeket idéz), hogy eleve oda sem merek kapcsolni. Közben meg nagyon nem értem, hogy mit hord a lelke helyén az, aki az ilyesmire bukik (az agyát nem kérdezem, azt már nyilván lekapcsolták a gyíkemberek), a dél-amerika telenovellák eleve kulturális tömegpusztító fegyverek, agyakárosodást okoznak, de különösen pocsék szinkronokkal és nagy dózisban valószínűleg aranyeret, herpeszt, hajhullást és heresüllyedést is okoz, igaz az utolsó  helyett a nők választhatnak valami alternatívát, legyen mondjuk hüvelygomba, azt amúgy reklámoktól is lehet kapni.

Van aztán új főzős csatorna, ami remek, most már kettőt nem nézek, valahogy sohasem tudott lekötni ahogy idegesítő arcok mindenbe olivaoljat öntenek és természetesnek veszik, hogy mindig van otthon szárzeller, gánátalma meg kék koktélparadicsom. Ráadásul sosem mosogatnak, a sütőjük meg nem úgy néz ki mint egy tűzhányó csirkeszagú belseje.

Mindezeken kívül nem fogom nézni a béna román kereskedelmi csatornát, semmit ami németül van, a külföldiül beszélő csatornák tanuljanak meg magyarul, ha azt akarják hogy nézzem őket, én persze akkor sem fogom. (Na jó, azért néha megy a SkyNews meg a RaiUno, de ennek a kettőnek a nyelvén véletlenül értek valami, a híreik persze ettől még nagyrészt érdektelenek számomra.)
Azért jó lenne a csatornák nagy részét inkább valami kedvezményre becserélni, vagy nagyobb sávszélességre, bár az is minek, jó tempóban megy így is a rádiós stream, a kamionos játék meg a vintage pornó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése