2017. március 2., csütörtök

NaNeNőNap

Nos, ha már itt van a már március van, fontos emlékezni az idusára, hisz március 15-én közeleg egyfelől a Teisfiam Brútusz (ami pogány ünnep, szót sem érdemel), másfelől a Nemzetközi Nőnap, ami arról híres, hogy Petőfi ez alkalomból szavalta el a Nemzeti Múzeum lépcsőjének látványtervén, hogy "Szabad-e locsolni?"

Na most az világos, hogy a nemzeti ünnepekkel nem tudunk mit kezdeni (a többség szerint augusztus huszadika a tűzijáték ünnepe, október 23. meg a 48-as szabadforrás és házadalomé), a nemzetköziekkel meg pláne nem, a nőnap például pont ilyen.
Mert a család nőtagjainak még vesz virágot az ember, muszáj, de nekem pl. a kutyám is nőstény volt (sőt a teknősöm még mindig az, ha csak a nőséget ki nem szervezte magából a legutóbbi tojással), szóval meddig tart a család, és pláne meddig tart az a generáció, amelyik még elvárja. Mert a páromnak pl. nem veszek virágot, nem várja el (a Nemzetközi Valentinnapra sem, nincs hozzá közünk, közös megállapodásal, teszem hozzá gyorsan), én sem kapok tőle elsőnapi borítékot a Nemzetközi Bélyegnapra, pedig nekem a saját választásom, hog mit gyűjtök, de tudtommal nem ő akart nőnek születni. (Így sikerült, ez az én mázlim.)

Az a szörnyű eset van, hogy nincsenek nemzetközi ünnepnapok, még a karácsony is csak alig, annyi a különbség az egyes kultúrák vonatkozó hagyományai között. Keresztre feszített Mikulások Japánban, hogy mást ne mondjak, pedig a keresztények szerint mindenkit Krisztus váltott meg, még a koreaiakat és a japánokat is.
Avagy nem értem a nőnapot, globális mint a felmelegedés és épp ennyire érezhetjük magunkénak, olcsó mint a valentinnap (nem anyagi, szimbolikus értelemben) és személytelen mint egy bírósági határozat, miközben a környeetemben lévő nők egy részéhez személes viszony fűz (de ennyi virágra sincs pénzem), a többit meg pont leszarom.

A nőnap az az, mikor a cégvezetés (az üzemvezető, az ő prófétája által) egyenbonbont küld a humánerőforrás-állomány nőnemű részének, és akkor bárki álljon oda egy csokor hóvirággal, amiért ráadásul már egy ideje le is csukják???

Inkább megjegyezem a születésnapokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése