2017. március 21., kedd

Parkol, alkalmaz, ás

Azt olvasom, hogy a google maps egy remek új funkciója nyomán hamarosan emlékezni fog rá, hol parkoltam, ha esetleg én nem. Izgatottan várom a dolgot, ugyanis nincs autóm, utoljára pár évvel ezelőtt parkoltam biciklivel, de akkor elég jól emlékeztem rá hol. Ja, és okostelefonom sincs, bár ha van ingyen wifi a környéken a tablettel meg tudnám oldani.
Persze mivel alapvetően gyalog járok (meg busszal, de hogy hol parkolt, arra emlékezzzen a buszsofőr, nem az én dolgom, az emlékezés már benne van a bérlet árában) viszonylag könnyű eldöntenem hol parkolok, nagyjából mindig ott ahol épp állok, kivéve ha nagyon elkalandoznak a gondolataim, de ilyesmi csak könyvesboltban és a teszkó pékáru-részlegénél fordulhat elő. Avagy elég annyit megjegyezni hogy könyvesbolt (esetleg hogy melyik) meg hogy teszkó pékáru-részleg és a környezet rövid szemrevételezése után elég megbízhatóan el tudom dönteni, hol is parkolok éppen.

Igazából nem értem, hogy mi ez az egyre elhatalmasodó függőség a különféle kütyüktől, hogy lehet valaki annyira kretén, hgy a saját autóját nem bírja megtalálni egy parkolóban, nem bírja megjegyezni hol is állt meg. (Illetve elképzelhető a dolog ha az illető részeg vagy be van tépve, de akkor meg az a csoda, hogy egyáltalán eltalált oda ahova indult, már ha oda érkezett meg egyáltalán.) Nekem például direkt nincs okostelefonom, nem akarom az íméljeimet nézegetni a buszon, vagy csetelni a vécén ülve (oké, ott hírportálokat olvasok tableten, annak már vállaható méretű a kijelzője, de azért legtöbbször papíralapú krimivel megyek sza... izé trónolni), esetleg asztalfiókból fészbukozni munka közben.

Persze ha már ennyire félkarú törpék vagyunk a sok felhőalapú online alkalmazás nélkül, lehetne még fejleszteni a szolgáltatási kínálaton, miszerint a paletta portfólióján. Mikor az ember vécére megy hasznos lehet egy fenéktörlésre figyelmeztető app, esetleg egy "kilégzés-belégzés" című mantrát ismételgető mp3 fájl, hátha ellustul a vegetatív idegrendszerünk is, de ha nem akkor is használlhatnánk másra, mondjuk  macskás videók átmeneti tárolójaként, így a telefonunknak több kapacitása maradna az online pornóra. Diákoknak ideális lenne egy felelő/vizsgázó allkalmazás, csak be kell ütni a tétel címét, és a cucc felmondja a tudnivalókat, választott nyelven, de sajnos kizárólag Sinkovics Imre hangján viszont Latinovics Zoltán idegesítő modorában. de akinek jó a hármas, annak ez is megfelel majd.

Én amúgy okostévét szeretnék, az tényleg segítene, mert bár mindig tudom hol parkolok, a távirányító szerintem direkt gonoszságból bujkál előlem, viszont egy gondolatolvasó okostévé mindig magától tudná, mit akarok nézni, és oda kapcsolna. Na jó ne legyen gondolatolvasó az ijesztő, pláne az én gondolataimmal, de mondjuk egy hét alatt térképezze fel mikor mit nézek (nézek? pontosabban mit használok általános háttérzajnak), sőt egy algoritmus térképezze fel az ízlésemet, és onnantól menjen automata üzemmódban. És ha nem tetszik amit elém rak, majd jól szétlövöm, mint Elvis, ha nem ttetszett neki a műsor. Feltéve hogy megtalálom a pisztolyom, ami nem lesz könnyű, mert elég régen játszottam vele utoljára a Balatonban, amúgy meg szép kék és átlátszó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése