2024. február 22., csütörtök

Bomlasztás a padon

Két kisbusznyi rendőrt küldtek a Momentum aktivistájára, aki hangszórón hallgatta Magyar Péter interjúját egy padon“ - és ez egy cím a mai magyar sajtóból, pedig ilyennek az észak-koreaiban vagy mondjuk az oroszban kellene megjelennie. Hiszen nálunk nincs diktatúra, csak néha túl gyakran játszanak el a gondolatával. 

Most az volt, hogy Balatonalmádiban egy momentumos aktivista ült egy padon, és azt csinálta. Amit a HVG címében. Plusz néhány barátja kicsit arrébb beszélgetett, úgyhogy a rendőrök aszonták, ez már gyülekezés, amire nem kértek engedélyt, úgyhogy oszoljanak, különben tömegoszlatnak. Tucatnyi zsandár négy-öt emberrel szemben, még jó hogy nincs rendőrállam, mert mint a kormányhitű narratívából tudjuk, az 2006-ban volt, merthát Gyurcsány.


Az egész persze azért volt ennyire ijesztően túlbuzogva hatóságilag, mert nem messze onnan frakcióülésezett a felcsútista kemény mag. És hallatszik a fenti videóban, hogy ha egy nyári délután a sarki fagyizónál is túl sokan állnak sorban, az is jogtalan gyülekezésnek számít, és kiszáll egy csomó rendőr? A kérdés jogos, mert mi van ha legközelebb már azokra is rendőrt hívnak, akik  egy húszfős házibuliban a "Baszódjál meg KDNP!" című méltán klasszikust hallgatják, ráadásul hangosan.

Azt tudja fene, hogy a zsaruk maguktól voltak ilyen hiperaktívak (na jó, a kiérkezésig, mert jól láthatóan ott már csak tanácstalanul álltak sorfalat a semmi előtt), vagy valami komoly névtelen feljelentő szólt nekik, hogy de kérem itt anarchista komcsik bomlasztják a park nyugalmát, ráadásul Doktorminiszterelenök Úrtól nem messze! (Ez veszélyes! - írná kurva nagy kék plakátra Ártunk és Ormányunk.)

Ez az egész történet egyszerre szánalmas, röhejes és ijesztő, ami végső soron jól írja le a rendszer egészét. Szolgálnánk, de vétünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése