2024. február 7., szerda

Minek?

Már megint változott, hogy Ártunk és Ormányunk kapirgálós szemétdombján épp ki a felelős az oszakai világkiállitásért(!), ami nekem igenis hírértékű. Nem az, hogy Nagy M. a szalonnafejű miniszter (aki a honvédelmi kaszinóssal van erős versenyben a legunszimpatikusabb kormánytag meg nem tisztelő címéért), hanem hogy van még olyan, hogy világkiállítás. A minek?

A 19. században érdekes újdonság volt az ilyesmi, a huszadikban még volt jelentősége, de ma már semmi. Most tényleg, ki a franc fog elutazni Japánba, hogy megnézze a világ ottan kiállítandó részét? Ha érdekel valami, a világ itt van a monitoromon, ha valakinek egy van egy kis pénze is, az megvesz egy olcsó repjegyet, és elutazik a világ őt érdeklő részébe. De ki a fene akar giccses pavilonokban bámulni érdektelen tematikájú izéket?

Ez a világkiállítás kicsit olyan, mint amilyenné a Forma-1 lett mostanában. Unalmas, giccses és tömegeket vonz, mintha lenne értelme a pálya széléről alig látni valamit belőle, és nem lenne egyszerűbb fotelből a tévében. Ahol ráadásul nyugodtan bele is lehet aludni a cuccba. 

Látványterv (ft.com)

Színházba menni vagy cirkuszba például van érteleme, mert ott tényleg történik valami érdemi az orrod előtt, amit ráadásul át is látsz, de valami kanyarkijáratnál hatszázadmagaddal szorongani egy lelátón (ahol napszúrást kapsz, vagy szarrá ázol), na annak semmi értelme, pláne ha amúgy is valami bazi nagy kivetítőn bambulod meg a versenynek hazudott vonatozást. Egy világkiállítás meg ugyanez pepitában, de legalább kurva sokba kerül, meg lehet róla törvényt hozni, mint nálunk is tavalyelőtt. És hogy kicsit demagóg is legyek (elvégre Góg és Demagóg fia vagyok én),a svéd NATO-csatlakozás az nem fontos, azzal nem kell foglalkoznia százmarmincvalahány bátor szavazógépnek, de az oszakai feleslegességnek kell külön törvény , kormánybiztos, meg papucs orrán pamutbojt. Amihez innen is gratulálok, felcsútisták-valóság: 1-0.

p.s. Egyébként nem értem ezt a nagy késlekedést, a gugli szerint az oszakai világkiállítás 1970-ben volt, így ötvenpár évvel később már nem kéne rugózni rajta. Na jó, állítólag 2025-ben is lesz egy, csak annak, az előzőhöz képest tényleg nem lesz semmi értelme, de a fenti magalomán látványterv szerint rohadtul zöld und fenntartható lesz. Tényleg, téli olimpiában nem gondolkodnak a derék japánok? Vagy ősziben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése