2024. február 1., csütörtök

Ejrópa támadás alatt, feltételes módban

Hosszabb kihagyás után már megint rákattintottam klikkelni a Zorigóra, ahol rögtön azt üvöltik a címlapon, hogy "Döbbentes fordulat: Oroszország megtámadhat egy európai országot". Hát, ez kurva döbbenetes lehet, de csak ha a zorigós szövegipari betanított munkások végigkokózták az elmúlt közel két évet. Ugyanis tudtommal az oroszok már megtámadtak egy európai országot, hacsak Ukrajnát közben át nem tolta a Háttérhatalom Ázsiába.

Persze a kormányhitű narratívában időnként felbukkan, hogy Európa az nálunk ér véget, tőlünk keletre már valami más van. és ennek hogy örülhetnek a románok meg a bolgárok, úgy is mint EU-tagok...

Az persze kérdés, hogy Európa most akkor egy földrajzi, vagy inkább egy kulturális egység? Valószínűleg inkább az utóbbi, így kerülhetnek mondjuk az izraeliek mindenféle Európa-bajnokságokra, elvégre az ő kultúrájuk az pont nem a környező arab országoké, hozzájuk képest ők ott egy szelet Európa. Persze egy zorigósnak ez már nyilván túl szofisztikált gondolat, pedig nem az. Viszont jeles propagandaportál Németországra gondol, esetleg Litvániára. Vagy Lengyelországra vagy Svédországra, szóval földobnak négy európai országot is, azt' egyiket csak megtámadják a ruszkik, és akkor végre egyszer majdnem igazuk lesz.

Mondjuk ezek közül csak a litvánok meg a lengyelek határosak a Szent Russzal (tényleg így hívják az egykori és mostan orosz érdekszférát a pravoszláv seggfejek), a másik kettőt legfeljebb rakétázni lehetne, közbeeső országok feje fölött, de akkor megbaszná őket a NATO, pláne mert három  a négyből már tag, a negyedik meg mindjárt az lesz, amennyiben a felcsúti döbrögi nem szemétkedik tovább. Látható okok nélkül amúgy, szóval nyilván csak mert élvezi, hogy ő finghatja a passzátszelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése