2015. június 17., szerda

Állati

Hallottam valami egyházi műsorban, hogy milyen remek az ő (ha jól rémlik a reformátusok) egyik iskolája, mert hát az egy mezőgazdasági szakiskola, és az oda járók láthatnak igazi malacot meg csirkét, nem kell a közeli nagyobb város állatkertjébe menni...

Hát, ekkora marhaságot már tényleg rég hallottam. Vagy disznóságot, lúdságot etc. (Úgy értem, pont ekkorát, nagyobbat jó párat, az elmúlt napokban is.) Bizonyos településméret és iskolai végzettség felett mindenkinek az a kattanása, hogy a városi gyerek eleve hülye, és nem ismer meg egy disznót ha szembe jön vele, ehhez neki direkt állatkertbe kell mennie. Ezzel azonban több gond is akad:

- Az állatkertek elsősorban nem a csirkék meg disznók bemutatására mennek rá.
- A mezőgazdasgi szakiskola diákjai kis eséllyel jönnek  a pesti belvárosból, szóval a „Nézd már, ez mi lehet?“ kérdés nem gyakran szakad fel belőlük egy istálló láttán.
- Én eleve lakótelepi gyerekből lettem lakótelepi felnőtt, de ettől simán megismertem a tehenet meg a libát, ha falun jártam, a panellakás ugyanis nem okoz eleve retardáltságot, hacsak nem terjesztenek agymosó rezgéseket az ufókok a távfűtésen keresztül.

Ez a szemlélet persze remekül beleillik abba torzképbe, hogy ezek a mai gyerekek csak nyomkodják a digitális izéiket, meg drogoznak, meg pornós bombarecepteket csetelnek az internetről, meg elbutulnak az ilyen tuc-tuc zenéktől és kínai étlapot tetováltatnak tőle a lapockájukra, az ananászfrizurájuk alá. Pedig ez durva általánosítás, nem minden műbőrkalapos, bajszos faszi kommunista, nem minden kopasz szkinhed és nyilván nem minden tizenéves felületes, elidegenedett seggfej. Legfeljebb csak őket vesszük észre.
És nagy részük igen is tudja, hogy a tojást nem a nyuszi tojja (ő csak tolja, a húsvéti szalvétán, de róka gyűjti),nem is a disznó. Hisz világos, hogy a tojás a tojásüzemben készül, fehérje és sárgája külön, aztán összerakják, mint a bal meg a jobb twixet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése