2015. június 1., hétfő

Melegfront

Most meg kérem meleg van, az esős őszből egyből átcsaptunk a harminc fokba, mondjuk én ezt már februárban éreztem a derekamban, közvetlenül azután hogy leestem a hokedliről. Meg látom a kutyán is, hogy alig bír felmászni az emeletre, nyilván ő is érzi az ízületeiben az időváltozást, több mint tizenöt éve gyakran, de nyilván az időváltozás miatt lassult be, mert a lépcsőn lefelé még tök fürge főleg, ha kakálnia kell.

De vissza az időre. Ez kérem nem normális ami itt van, biztos a gyurcsány csinálta ezt is az európai biztosságnál lobbizva, minket meg kemtréleznek a gyarmatosító nagyhatalmak, kéne nekik az olcsó munkaerő meg a magyar anyaföld. A kopár szik, az, tikkadt szöcskenyájastól együtt, ezért van ilyen dög meleg. A meleg ellen védekezni viszont többféleképpen lehet:
elutazhatunk valami skandináv országba, ott határozottan jobb az idő, meg a szociális ellátórendszer, bár lehet, hogy azt is lapra szerelve lehet kapni. Ha ez nem megy, itthon is lehet szaunázni, utána a harminc fok árnyékban már nem is tűnik olyan vészesnek. Vagy bele lehet ülni a hűtőbe, csak az szűk, meg sötét is van, de legalább nem kell kimenni kajáért, meg a sör is kéznél van.

Én amúgy bírnám a nyarat, csak épp dolgozni kell a nagy részében, ami nem jó, mert a munkahelyemen eddig majd meg fagytunk, de ma már pólóban is izzadtam, és hol van még az igazi kánikula... Ráadásul a munkavédelmi bakancs, meglepő módón, mukavédelmi okokból tökéletesen zár, néha eleve csak az erkélyen merem lehúzni, ha hazaérek. És ott van az a porhanyósra ázott rongycsomó, ami reggel még a zoknim volt, na azt se merem berakni a szennyestartóba, mert félek, hogy irreverzibilis erjedést indít be a használt ágyneműk között, és reggelre kimászik az egész cucc, esetleg meg is támad. És ugye nincs rosszabb egy szakadár lázadó kispárnahuzatnál, aki túszul akar ejteni. A dolgozós farmerommal viszont legalább nincs sok gond, délután csak letámasztom a sarokba, az ajtó mögé, és ott elvan reggelig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése