2015. június 4., csütörtök

Para

A Magyar Paralimpiai Bizottság gondoskodik róla, hogy ne szoruljunk a globalizált, imperialista korrupciós rendszerekre, nekünk mit sem jelent a FIFA-botrány, nekünk bizony fifából is van sajátunk, főképp ami a pofátlansági együtthatót illeti. Mert a Blatter Jóska legalább lemondott (ami persze nem jelenti azt, hogy a közeljövőben nem vezethetik el bilincsben, az úri közönség nagyobb örömére), de ez a Gömöri nevű alak olyan, mint egy beszpídezett pénzbehajtó, egyszerűen nem tud leállni.

Abban mondjuk nincs semmi furcsa, ha valaki kiabál, miközben a golyóit szorongatják, ám az már nem szokványos, hogy pont azokkal kiabál trágárul, akik szorongatják. Mondjuk most épp a sajtóval. A hvg.hu például egy végtelenül arrogáns ügyvédi levelet kapott, az általuk feltett kérdésekre adott válaszok helyett, hogy beperelünk, feljelentünk, megöljük a kutyádat,ha már ugatol itt te köcsög. Egyébként is milyen aljas dolog a sajtótól, hogy kérdezni merészel, és ezzel zaklatja a MPB keményen dolgozó kismunkavállalóit, az ilyen sajtók (vagy sajtok?) a végén még még teljesen elkanászodnak, és cikkeket is írnak. De nem akármilyeneket ám, hanem olyanokat, ahol bírálják az Elnök Urat, sőt az Alelnök Urat is, pedig ő nagy ember (meg szakmailag is), a Dajcs-Márnemfür Tamás, személyesen.

Persze jellemző, és ezért régről ismerős a tempó, ha valaki a szennyesünben turkál, vagy vajas fejjel akar kizavarni a napra, azt jól bepereljük, hogy legközelebb maximum a kakán keressen csomót. Vagy ráküldjük a NAV-ot, a TEK-et a CBA-t (ja, azt nem) esetleg a birodalmi rohamosztagosokat. Pedig egyszerűbb lenne annyit visszaírni a jogi blalblába csomagolt fenyegetőzés helyett, hogy. KÖZÖD??? És ha ez nem segít, a sajtók meg tovább kérdezősködnek, és nem hagyják, hogy nyugodtan parázzanak a limpiai bizottsági dolgozók, akkor meg lehet írni kulturáltan, elegáns vajszínű, fejléces papíron, hogy: Fejjezzed abba most, vagy meghalol!!! Dátum, pecsét, üdvözlettel: aláírás. A mai erőből politizálós, maffiatempójú kormányzati nyomuláshoz ez passzolna, és legalább a képmutatás bűnébe nem esnének e remek vezetők, ha  már a többiben úgy is nyakig ülnek.

Amúgy nekem gyanús, hogy ez a Gömöri nem a parasportolók iránti féktelen odaadás okán lett elnök, csak itt látszott lehetőség egy kis hatalmi und gazdasági visszaélésre (ha már e kettő nemigen megy egymás nélkül), privát bizniszekre, kenőpénzekre, kapcsolatépítésre etc. Ha a Nemzeti Búgócsiga-hámozó Társaskör állami pénzekkel bélelt puha fészkében látta volna meg a lehetőséget, abba ül bele, de nyilván remekül el lett volna a Szépművészeti Múzeum vagy a Csirkenem-megállapító Intézet élén is, a lényeg, hogy legyen lé, meg legen hozzá szívószál, jó vastag. Bár, ha már szívásról van szó, úgy tűnik, a pasi lassan a dolgok rosszabbik végére kerül. Szopás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése