2021. november 27., szombat

A város csóró vége

A Fekvehányás utcában télen van ősz, ősszel tavasz, a nyárt meg vagy megtartják vagy nem. De ha igen, akkor tavasszal. Ez persze még csak három évszak, de hát ez egy lakótelepi környék, az ittenieknek nem telik többre. egyesek mesélik, hogy a Gerbera-hegyen, ami a helyi Rózsadomb néha öt évszakra is futja az újgazdagoknak (régi gazdagok nem laknak a városban), de ők egyébként is flancolnak, hisz autóval járnak, meg nyaralni, meg rendszeresen fogorvoshoz -szóval csupa olyat művelnek, amit a Fekvehányás utcaiak közül kevesen.

Ehhez képest meglepően sok autó parkol a panelházak közti résekben, de igazán ritkaság, ha néha valamelyik elindul közülük. ezek az néhai járművek főleg arra jók, hogy a tulajoknak fontoskodva lehessen matatni velük, hadd lássa mindenki, hogy nekik kocsijuk is van, nem csak lejárt devizahitelük és krónikus betegségeik.

A másik státusszimbólumnak az számít, ha valaki rendszeresen be tud ülni valamelyik környékbeli kocsmába, és nem állva, a garázsbolt előtt issza az akciós, Bier márkájú macedón sörét. Mert a kocsmában Dreher van, kábé kétszer annyiért, és Feles Keserű helyett Unicum, szóval például Ifás Géza is csak karácsony környékén néz be a Tocsogó Bár és Grillbe, persze rosszabb években csak az ablakon át. De hangulat azért így is átjön.

Így aztán legtöbben inkább autómosással ünneplik az ünnepeket, hogy a szomszédok is lássák, esetleg ajándékba két lottót is vesznek szeretteiknek, nem mintha a remény halna meg utoljára, meghalt az rég, de az indokolatlan pénzkidobás is olyan ünnepi hangulatot teremt.
A helyiek nem hisznek a feltámadásban, de húsvétkor szívesen locsolkodnak pálinkáért, karácsonykor viszont ilyen nincs, úgyhogy az ünnepi várakozás (régebben: advent) jegyében simán csak felbaszódik bennük az ideg, mikor a huszadik blekfrájdéj hirdetés jön szembe, hogy vegyenek akciósan új tévét, alig több mint háromszázezerért.

Azért az aldis akciós prospektust elolvassák, már csak a miheztartás végett is.

Jó, ez még csak a jövő. (femina.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése