2021. november 17., szerda

Egészség, félség, milyenség?

Nagyon érdektelen kérdés, hogy akkor most a kávé meg a tea egészséges-e? A vodkával, a kokainnal vagy az online fogadással kapcsolatban senki sem tesz fel ilyeneket, tolják, aszt' annyi. Sőt, kérdem én kurva kibaszott fáradtan, és cérnavékonyságúra kopott idegekkel, a munka egészséges? Javarészt egy faszt, hogy finoman kulturált maradjak, ha kicsit sem kreatív a munkád, csak az a lényeg hogy lógjon a beled, és tartsd a ritmust, lényegében nem különbözöl egy ókori gályarabtól, csak mondjuk egy számítógépes terminál dobol neked, egy dagadt, szőrös félmeztelen hajsár helyett. De ettől még nincs időd gondolkodni, pisilni, körbenézni vagy egyáltalán humán módon létezni miközben egy szál pólóban fagyasztott cuccokban turkálsz könyékig. Megfázva, by the way...

És akkor engem érdekeljen, hogy reggeli (hajnai fél háromkor fogyasztott) kávém egészséges bír-e lenni? Nyilván nem, de a rövid távú túlélés eszköze, hosszú távra meg gondolkodjon az, akinek vannak hosszú távú tervei. A brit tudósok felütésű cikkek meg kábé annyira relevánsak, hogy nemigen, avagy a fene se tudja.
A helyzet ugyanis tényleg az, hogy az élet egy nemi úton terjedő betegség, aminél  halálozási arány száz százalék, legalább is eddig még mindenki belehalt, és e tekintetben tök mindegy, hogy a Rózsadombon vagy a Fekvehányás utcában szocializálódott-e, miként az is, hogy mennyit teázott.

Kávézom az egészre, egy életem, hátha megtalálom, lehetőleg a világvége előtt még egy-két nappal.

Valahol még kávékat főzhetnek.
 Mondjuk már mindegy is... (vous.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése