2021. november 7., vasárnap

Főbukott

Kedvenc origo című vérnyomás-emelő kormányzati hecclapom megint nagyot ment a karácsonyozásban, persze nem az ünnepi, hanem a főpolgármesteri értelemben. Pedig már rég márkízayonganiuk kellene, de hát nem tudják elengedni Karácsonyt sem. (A karácsonyozás és a márkizayozás amúgy a szekunder gyurcsányozás, miközben a dobrevezés a primer.)

Karácsony Gergely ugyanis nem csak alkalmatlan, hanem hazudozik is, de folyton ám, és részben ezért alkalmatlan. Meg béna, szemüveges, valamint a tuggyukki kesztyűsbábja. A kormányhitű hecclap szerint "a bukott főpolgármester minden konfliktus elől hazudozásba menekül".
És itt most hagyjuk is a hazudozásba menekülést, azt az origo névtelen szerzőin kívül senki sem csinálja jobban, az ilyesmi úgyszólván már fel sem tűnik, de ezen a "bukott főpolgármester" kitételen azért fennakadtam.

Fene tudja, lehet hogy én maradtam le valami alapvetően fontos hírről, de eddig úgy tudtam, hogy Karácsony nem bukott meg, sem az iskolában, sem főpolgármesterként, a tegnapi információk szerint még mindig ő vezeti a fővárosot. Persze lehet, hogy a kormányhitűek már megint a holnapi híreket igyekeznek megírni, a wishful thinking jegyében. (Amúgy a nem túl mesteri főpolgár még az ellenzéki előválasztáson se bukott meg, ha nem lép vissza valszeg most ő lenne a miniszterelnök-jelölt. Ettől mondjuk lehet, hogy nemrég csúnyát zakózott a biciklijével, de egy ilyen bukás csak a Tour de France esetében ér címlapot egy hírportálon.)

De ha már. A Felcsútok Géniusza például 2002-ben lett bukott miniszterelnök, 'oszt mégse hívja így senki, még azok sem, akik őszintén és teljes szívükből utálják, mint a szart. A kitartott sajtóipari betanított munkásoknak meg nyilván eszükbe se jut, szeretnének ők a jövő hónapban is sok pénzért, névtelenül aljas baromságokat irkálni, elvégre az olyan kellemes, száraz, meleg érzés, főleg a bankszámla-egyenleg megtekintésekor.

Amúgy vicces, hogy az amúgy eléggé kamu városháza-eladási ügyben már az indexre hivatkoznak, ami a fene tudja mikor fordult elő utoljára. Persze ehhez kellett az index részéről a komplett szerkesztőség távozását is kiprovokáló jobbra át, ami eleinte még szordínósnak tűnt, de egyre jobban origósodik az egyre ócskább szerzőkkel egyre bulvárosabb tartalmat terítő, (hívjuk így) poszt-index. Már várom, mikor jönnek sorban a címlapon a tangában cicit villantó műnők, mert akkor már ez is jó lesz reggeli kávé helyett, nem kell az origo olvasottságát nem szándékolt következményként emelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése