2021. november 29., hétfő

Hüje, a maga módján

A kovácszoltán-alakú, úgynevezett kormányszóvivő ismét remeket posztolt a fácsén. Ezúttal az általa beszerzett adventi (kádéenpéül: áádventi) koszorúról, amin már meg is gyújtotta az első gyertyát. Ami szerintem hiba volt, tekintve hogy maga a koszorú sörétes puskához való töltényhüvelyekből áll, nyilván a béke és szeretet ünnepére való készülődés jegyében. Oké, valószínű, hogy azok csak töltényhüvelyek, és nincs bennük lőpor, de az ördög adventkor sem alszik (nem csak a Hargitán), nem régi hír, hogy Alec Baldwin is egy vaktölténynek hittel puffantotta le az operatőrét egy forgatáson. Szóval én azért vigyáznék, ez a koszorú már amúgy is gyilkos merénylet az elemi jó ízlés ellen, nem kellene a helyzetet tovább súlyosbítani.


Mint látható a cucc ronda és ízléstelen, és valami különösen morbid humora van. Kivehető ugyanis a jobb alsó sarokban, hogy eme förtelmet fenyőfás-rénszarvasos szalag "díszíti", vagyis egy olyan állaté, amilyeneket ő és Semmilyen nertárs pont le szoktak lőni, hogy aztán helikopterrel reptessék kissé a hullát.
Ennek valahogy sem a  természeti népek napfordulós szaturnáliáihoz, sem Jézus születéséhez nincs köze, de ha valaki látja a kapcsolatot az szóljon. Persze tudjuk, Kovácsék maximum szájkeresztények (azok persze nagyon), de az, hogy észrevegyék mekkora taplók, és legalább ne dicsekedjenek vele, épp ezért már nem várható el tőlük.

Amúgy szerintem ez a koszorú-tematika még számos továbbfejlesztési lehetőséget rejt. A töltényes-szarvasos kombó helyettesíthető a kettőt egyesítő, eredménycentrikus installációval is, azaz maga a koszorú lehetne például lelőtt kisemlősök (mondjuk nyulak) koponyáiból, csak hogy még egyértelműbb legyen a karácsonyra várakozás üzenete.

Engem egyébként (úgyis mint részemről) nem igazán zavarna, hogy Kovács nertárs mekkora bunkó, ha egyrészt nem lenne kormányzati főfasz, másfelől meg otthon, a négy fal között csinálná. De ez a szánalmas még büszke is rá, kiteszi ország-világ elé, hogy mi, min népesség egyszerre röhögjünk és szörnyülködjünk rajta.
Persze röhögni nehéz ha tudjuk, egyébként komolyan gondolja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése